itjobb.se

Populär Arbetsgivare

  Patent- och registreringsverket


Patent- och registreringsverket (PRV)
Myndigheten för immaterialrätt
 

Genom vårt arbete stimulerar vi svenska innovationer och entreprenörskap och främjar den tekniska och ekonomiska utvecklingen i vårt samhälle.

Vårt uppdrag omfattar att skydda innovationer med hjälp av patent, design- och varumärkesskydd. Även frågor om upphovsrätt ligger inom vårt verksamhetsområde. Hos oss ansöker man också om utgivningsbevis för tidskrifter.

På PRV hittar du många specialiserade ingenjörer, jurister, kommunikatörer och andra experter med stor kunskap inom immaterialrättens alla områden. Med hjälp av vår samlade kompetens jobbar vi för att öka kunskapen om hur företagare kan använda såväl sina immateriella tillgångar som rättigheter som affärsstrategiskt verktyg: det ökar värdet i företagens verksamhet och stärker deras konkurrenskraft.
 

Var med och bidra till nästa svenska framgångssaga


Det är något väldigt tillfredsställande med att arbeta på PRV, centret för immateriella rättigheter i Sverige. Dels är det själva arbetet, dels vad det leder till. Vi som arbetar på PRV sysslar med patent och andra immateriella rättigheter.

Våra patentingenjörer granskar patentansökningar och får då först av alla se vad Sveriges uppfinnare, företag och forskare arbetar med. När de godkänner en ansökan får de tidigt se en framtida innovation. Vår kultur präglas mycket av de egenskaper som behövs för att göra jobbet: gott omdöme, effektivitet, kompetens och nyfikenhet. Det är vad som krävs för att snabbt kunna behandla en ansökan och antingen godkänna den eller ge återkoppling till den som söker för vidare utveckling.

Som ingenjör får du en gedigen utbildning till patentingenjör och kommer dagligen att möta den senaste tekniken. Oavsett vad du gör blir du sannolikt en efterfrågad expert. Hos oss får alla bra utvecklingsvägar, en företagskultur där 90–95% brukar rekommendera PRV som arbetsplats och en kultur som handlar om att kunna ha ett arbete i högt tempo med fokus på effektivitet, men ändå ha ett liv i balans.

 


Framtiden är snart här. Delta i en aldrig vilande utveckling.


"PRV är en viktig samhällsaktör som erbjuder intellektuella och utmanande arbetsuppgifter för sina medarbetare. Som en kunskapsintensiv organisation satsar PRV framgångsrikt på kompetensutveckling och myndigheten har en välutvecklad struktur med en rad utbildningssteg. Det stora fokuset på medarbetarna visar sig också i arbetet för att skapa en god balans mellan arbete och fritid. Tillsammans med en gedigen mångfald- och jämställdhetsplan står det klart att PRV utses till ett av Sveriges 100 Karriärföretag 2018."

Bransch

Immaterialrätt

Anställda

350

Huvudkontor

Stockholm

Sociala medier

Patent- och registreringsverket i sociala medier

Missa inga jobb från Patent- och registreringsverket

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor