itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

På stadsbyggnadskontoret arbetar cirka 220 personer med att planera och utveckla Malmö. Malmö ska vara en attraktiv plats att bo och verka i. Stadsbyggnadskontoret är myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor och arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, fastighetsbildning, bygglov, bygganmälan, mätning och kartläggning samt service åt bostadsmarknadens parter. 

Arbetsbeskrivning

Malmö stad har väl utvecklad data och verksamhet runt 3D. Vi behöver dock öka nyttjandet runt 3D ytterligare. Kommunikationskanalen som 3D-plattformen utgör kommer generera mer värden såväl inom som utanför organisationen. Du blir en central person i utvecklandet av detta. 

Malmös stadsmodell existerar både i en fotogrammetrisk vektorbaserad version samt i en fotorealistisk version och du kommer främst att arbeta med den interaktiva presentationen av 3D-data och Malmö stads stadsmodell på webben. Du kommer att leda, samordna och utveckla spridningen av 3D-användningen. I denna roll utgör du även en resurs inom support och utbildning för 3D och dess program. 

Arbetet med 3D innebär en nära relation till de övriga GIS-funktionerna och arbetsuppgifter kommer medföra produktframtagning och tillämpningar av Malmö stads geodata i allmänhet. 

Vi arbetar främst med programvarorna CityPlanner för webbpublicering, ESPA för fotogrammetrisk stereokartering, Agisoft för fotorealistisk 3D samt i huvudsak SketchUp och FME för 3D-moduleringen. Även två stora tryckkänsliga utställningsbara skärmar finns till förfogande. Inom GIS-funktionerna används programvarorna i ESRI-familjen, AutoCad, Photoshop/Illustrator, QGIS och FME. Men även olika skript- och programmeringsspråk, främst för webben men många gånger mot de olika programvarorna. 

Kvalifikationer

Vi vill att du har högskoleingenjörsexamen inom Lantmäteri, GIS, dataspel eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Arbetslivserfarenheter är ej nödvändiga men meriterande. Arbetet innebär samordning och utveckling av relationerna till och användningen av 3D mellan och inom olika verksamheter. För detta behövs en person som är verbal, social och initiativrik med en fördel av ledaregenskaper. Mycket av kunskapen inhämtas på egen hand och sprids genom support och egenframtagna internutbildningar vilket kräver en vetgirig person. 

Meriterande med programmeringskunskaper. 

Intervjuer kommer att ske löpande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tidsbegränsat till:  Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2016-06-02
Referensnummer: 008-1614

Kontaktpersoner

Christian Gullin
Enhetschef
040-342352

Fackliga företrädare

Katarina Guschelbauer
SACO
040-342368

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Logo

GIS-ingenjör med fokus på 3D

Företag Malmö stad
Ort
Kategorier
Utgår

1970-01-01

Ansök nu

Dela detta jobb