itjobb.se

Agil Produktstrateg

Vill du arbeta i en samordnande och coachande roll i vår grupp Agil Produktutveckling? Nu söker vi en Agil Produktstrateg som ska arbeta med att driva kontinuerligt förbättringsarbete och medverka till en hög nivå av både leveransförmåga och produktivitet.

Om tjänsten

I gruppen Agil Produktutveckling finns Scrum Masters, Agil Coach, Produktägare samt en chef som även har rollen som CPO. Här bygger vi upp inhouse utvecklingsteam som arbetar enligt agila processer och principer.  

Syftet med rollen som Agil Produktstrateg är att bidra med stöd i produktutvecklingen inhouse, skapa förutsättningar för god kommunikation både inom gruppen men också ut mot andra delar av verksamheten. Du kommer vidare att ge stöd i avtalsuppföljning och i vissa fall även ekonomiuppföljning.

I rollen arbetar du med strategiska frågor kring system och roadmaps tillsammans med CPO och håller i avtalsuppföljningar mot externa parter. Du medverkar också till att driva den långsiktiga planeringen för inhouseutvecklingen tillsammans med Produktägare och CPO. 

I arbetsuppgifterna ingår bl a:

 • Medverka i framtagandet av trafikförvaltningens agila produktutvecklingsprocesser
 • Strukturera och planera avtalshantering
 • Utbilda och coacha produktägare i att leda produktutveckling
 • Coacha och följa upp produktägarna så att processer implementeras och att riktlinjer och policys följs
 • Driva en tydlig informationsspridning och bygga transparens inom produktstyrningen
 • Arbeta med drift och licensfrågor
 • Vara delaktig i att driva förstudier och dokumentera dessa inför investeringsbeslut

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort
 • Löneväxling till pensionen
 • Flextid
 • Goda möjligheter till kompetensutveckling
 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen är du en lösningsorienterad person med ett proaktivt förhållningssätt och med god förmåga att planera ditt arbete. Du är kommunikativ med förmågan att skapa goda förutsättningar för samverkan med både interna och externa parter. 

Vidare har du:

 • Erfarenhet av ledande roller inom mjukvaruutveckling
 • Arbetslivserfarenhet i rollen som Produktägare eller Scrum Master
 • Erfarenhet av att ha arbetat med agil verksamhetsutveckling

Det är meriterande om du även har en pedagogisk bakgrund samt kunskap om agil produktutveckling.

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Michelle Påhlman, tfn 08-686 3984. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-686 3368. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2020-09-25. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 3706
Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: Agil, Scrum Master, produktägare

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Kontakt
Ulrika Falk 
Rekryterare
contacticon mobile 08-686 3368
Michelle Påhlman 
Gruppchef Agil produktutveckling
contacticon phone 08- 686 39 84

Fackliga representanter
Amir Sokolović, SACO, tfn 08 – 686 37 06
Arne Grundberg , Vision, 08-686 1888

Referensnummer
172007

Dela detta jobb

Agil Produktstrateg

Trafikförvaltningen, Region Stockholm