itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Agile Portfolio Manager | WSP | Stockholm

Företag Experis AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-11-30

Ansök nu

Agile Portfolio Manager | WSP | Stockholm

Antal tjänster: 1
Inlagd: 19 oktober 2022
Ansök senast: Snarast
Typ av jobb: Rekrytering till företag
Yrkesområde: IT, Data

Vi på WSP anser att vi alla måste ta ansvar för morgondagen om våra samhällen ska kunna utvecklas på ett bra sätt. Det innebär att skapa innovativa lösningar på framtidens utmaningar. Det inspirerar oss till att vara nyfikna, att agera lokalt och tänka globalt.

Till vårt CIO office söker vi nu en nyfiken och driven Portfolio Manager för WSP IT Nordics som vill följa med på vår agila resa där vi lutar oss mot SAFe ramverk. Vi har påbörjat en agil förändringsresa vilket innebär att du får vara med och utveckla och bygga vidare där målet för oss är att gå mot en agil portföljstyrning.

Din roll
Som Portfolio Manager kommer du även att agera Release Train Engineer för vårt agila arbetssätt där du leder Big Room Plannings kvartalsvis, har veckovisa möten med scrum masters och produktägare samt följer upp och leder pre-planning processen varje kvartal. I din roll ingår också vidareutveckling av vårt agila arbetssätt kopplat till SAFe samtidigt som du tar ansvar för de vattenfallsprojekt som fortsatt finns kvar. Vidare arbetar du med koordinering, uppföljning och eskaleringar kopplat till projektportföljen. WSP IT är en global organisation där du arbetar nära den globala projektorganisationen med ett ansvar för Norden. Som person är du pedagogisk och informativ och delar gärna med dig av dina erfarenheter och kunskaper kring det agila arbetssättet. Du rör dig lätt inom organisationen och har inga problem att samtala med ledningsgrupper om det agila arbetssättets positiva effekter. Visst administrativt arbete ingår som att skriva lite utbildningsmaterial, ekonomiuppföljning, uppdatera hemsida med arbetssätt mm.

WSP bygger just nu en produktorganisation där du får vara med i förvandlingen från projekt- till produktorganisation. För att kunna axla rollen tror vi att det är viktigt att du har varit med i den här typen av transformation. Är du dessutom en person som tycker om att evangelisera, coacha, utbilda och stötta produktägarna och andra intressenter i vår organisation runt våra arbetssätt, tror vi att du har goda möjligheter att lyckas i rollen.

Din profil
Vi söker dig med minst gymnasieexamen och motsvarande kunskaper förvärvade på sådant sätt som WSP bedömer som matchar rollen.

Du har god erfarenhet av arbete som projektledare och är van med både vanliga vattenfallsprojekt och agila team - gärna kopplat till SAFe och du trivs när du får vara med och bidra till bättre och mer lyckosamma arbetssätt. Din ekonomiska förståelse är god och du har erfarenhet av att hantera budget, kostnader och avskrivningar mm. Då tjänsten innehåller en viss strategisk höjd förväntar vi oss att du känner dig trygg i dialogen med ledningen. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska då vår vardag ofta involverar internationella kontakter. Det är bra om du har erfarenhet av Jira eller motsvarande verktyg.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har ett prestigelöst förhållningssätt, är förtroendeingivande och utåtriktad. Du är en självgående och strukturerad person med en vilja att driva, utveckla och påverka.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar WSP med Experis IT. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsult Pia Boström, 0703-14 68 66, pia.bostrom@se.experis.com.

Anställningsort är flexibel men viss tid kan behöva förläggas i Stockholm.

Resor kan förekomma i tjänsten.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Agile Portfolio Manager | WSP | Stockholm

Experis AB