itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Agile Solution Architect Analytics

Ansök nu

Agile Solution Architect Analytics

Vill du vara med och accelerera vår digitalisering inom samhällskritisk verksamhet och bidra till ett fossilfritt liv inom en generation?

Rollen som Agil Solution Architect Analytics

Vår avdelning för arkitektur och IT-säkerhet styr, stöttar och förvaltar utformningen av bolagets arkitektur, med fokus på  process, information, IT och OT (operational technology). Verksamheten ansvarar även för att säkerställa IT-säkerhetskrav. Din huvuduppgift kommer att vara att leda arkitekturarbetet i en av våra agila hubbar, dvs. Hub Analytics. Organisatoriskt kommer du vara en del av en stor arkitekturfunktion som består av många arkitekter med olika roller inom olika domäner. Tillsammans med produktägare och övriga i den agila hubben kommer du styra utvecklingen av och förvalta hubbens omfattande IT-lösning samt agera kontaktperson inom bolaget kopplat till detta område. Du rapporterar till chefen för avdelningen Architecture & IT Security. Då verksamheten bedrivs på tre etableringsorter (Trollhättan, Luleå, Solna) kommer resor att förekomma i tjänsten.

Vidare kommer du att ansvara för:

 • Leda lösningsutvecklingen inom den agila hubben samt samverka med olika roller inom IT-organisationen.

 • Bidra till utveckling av metoder och verktyg kopplat till den agila hubben.

 • Bidra till utveckling av ramverk, metoder och verktyg kopplat till arkitekturområdet.

 • Genomföra utredningar och analyser kopplat till analyticsområdet.

 • Sätta mål, nyckeltal och kvalitetskrav kopplat till agila hubbens lösningsområde samt kontinuerligt följa upp dessa.

Your profile

 • Relevant universitets- eller högskoleutbildning, tex ingenjör med inriktning mot IT.

 • Du har erfarenhet från att arbeta i en agil verksamhet och med att ta fram lösningsarkitektur och design, vägleda och stötta agila team i deras utvecklingsarbete.

 • Du har relevant utbildning när det gäller agilt arbetssätt, ex. DevOps, continuous improvement och SAFe.

 • Du har erfarenhet av att arbeta med systemutveckling, gärna inom analyticsområdet, ex. tidigare haft rollen som BI/Analytics Architect.

 • Det är meriterande om du har erfarenhet av analytiska hybridlösningar (både on-prem och cloud), Databricks och NoSQL samt Microsoft Azure.

 • Du är van vid att arbeta med lösningsarkitektur och har erfarenhet från att använda arkitekturverktyg ex. Sparx Enterprise Architect.

 • Flytande svenska och engelska både muntligt och skriftligt.

 • Det är meriterande om du har erfarenhet från energibranschen.

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga, vana att driva ditt arbete självständigt och att du besitter en utvecklad analytisk förmåga samt stimuleras av att lösa komplexa problem.

Additional information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Placeringsort  Solna

Vill du veta mer om tjänsten kontakta rekryterande chef Robin Stenskog telefon 07039851441. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Adrian Malmberg, telefon 0702342641.

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbhom, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 087395000.

Befattning Senior IT-arkitekt

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

About the company

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Dela detta jobb

Agile Solution Architect Analytics

Vattenfall AB