itjobb.se

Ansvarig IT-Compliance och IT-säkerhet

Ort
Utgår

2019-11-01

Ansök nu

Ansvarig IT-Compliance och IT-säkerhet

Länsförsäkringar Fondliv befinner sig i spännande tillväxt. Inom IT Liv ansvarar vi för Fondlivs IT-verksamhet och vi är övergripande ansvariga för att IT-arkitektur och IT-lösningar håller hög kvalitet, är konkurrenskraftiga och har den funktionalitet som krävs för livaffären legalt, funktionellt och affärsmässigt. I takt med vår tillväxt, på en reglerad marknad, behöver vi säkerställa hög kvalitet och säkerhet. Med utgångspunkt i agila metoder utvecklar vi nya arbetssätt och processer och därför behöver vi förstärkning på området Compliance och IT-säkerhet. Eftersom vi befinner oss i en förändringsresa vill vi utforma rollen tillsammans med dig!

Om jobbet
Som ansvarig för Compliance och IT-säkerhet på hos oss är du huvudansvarig för att driva det arbete som säkerställer att våra IT-System håller hög kvalitet och säkerhet samt har den funktionalitet som krävs för livaffären legalt. Du leder uppdrag och projekt för att utveckla och förbättra processer och arbetssätt inom regelverk och säkerhet.

Du är vår kontaktperson i alla sammanhang som rör IT–säkerhet, finansiella regelverk och risk, exempelvis vid intern- och externrevision, risk- och säkerhetsworkshopar. I samarbete med IT-Livs verksamhets- och systemansvariga och driver du förbättringsarbete, dokumentation och rapportering på dessa områden. Vid tillämpning av nya/ändrade regelverk ansvarar du för att driva aktiviteter som resulterar i att våra system blir anpassade till förändringarna.

Du samarbetar med ansvariga inom hela Länsförsäkringar för att säkerställa koncernens IT-system samverkar säkert och i enlighet med legala krav.  Du representerar IT-Liv i projekt och styrgrupper för drift och utveckling av system och processer på området.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning som systemvetare eller motsvarande och några års yrkeserfarenhet av utveckling och förvaltning av komplexa IT-system. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet från försäkringsbranschen och god kännedom om regelverken som vi tillämpar t.ex GDPR, IDD och AML. Vi ser även att du drivit större projekt med goda resultat och är van att samarbeta med människor i ett stort företags alla delar.

Ditt arbetssätt präglas av ett starkt självledarskap och ett ständigt driv med viljan att alltid komma framåt, du är professionell i din kommunikation och är bra på att hålla goda relationer.

Om din kommande arbetsplats
Du välkomnas till affärsenheten Liv som har en nyetablerad IT-funktion som strategiskt, taktiskt och operativt ansvarar för AE Livs IT-leverans. Vår uppgift är att genom affärsorienterad och effektiv förvaltning och utveckling säkerställa att Livsystemen håller hög kvalitet och har den funktionalitet som krävs för att hantera livaffären legalt och affärsmässigt.

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare

Sista ansökningsdag:
2019-11-01

Arbetsplats
Stockholm


Kontaktperson
Fredrik Woxblom 
Chef
08 588 429 55
Håkan Olsson 
Kontaktombud Forena
08-588 402 45
Bitte Franzén Molander 
Kontaktombud SACO
08-588 403 79

Dela detta jobb

Ansvarig IT-Compliance och IT-säkerhet

Länsförsäkringar AB