itjobb.se

Vill du bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Som Västra Götalandsregionens (VGR) IT-organisation är VGR IT:s uppgift att skapa de rätta tekniska förutsättningarna för VGR:s 55 000 medarbetare, både idag och i framtidens vårdinformationsmiljö. Vi är 540 medarbetare som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare genom att ansvara för drift, support, förvaltning och utveckling av IT-stöden som används i VGR:s verksamheter. Läs mer på www.vgregion.se/it

Ditt uppdrag
Enheten Digitala Medier och Dokumenthantering behöver nu förstärkas upp och vi utökar vårt team Diarium och Dokumenthantering med 2 st applikationsspecialister IT.  Team Diarium och Dokumenthantering ansvarar för de regionala tjänsterna inom områdena mellanlagring, diarie- och ärendehantering, dokumenthantering, avvikelsehantering, projektverktyg samt styrande dokument.

De tjänster vi jobbar med inom mellanarkivering är E-arkiv för patientjournaler, R7-Earkiv som är ett nationellt samarbete samt Alfresco Mellanarkiv för allmänna handlingar. Som applikationsspecialist hos oss blir du en del av våra väl fungerande team med mycket erfarenhet inom området där vi har kul och tillsammans utvecklas!

Rollen innebär intressanta uppdrag och utvecklande arbetsuppgifter tillsammans med övriga i teamet för att digitalisera, effektivisera och kvalitetssäkra processer och rutiner. Du medverkar i livscykelhanteringen av information vilket spänner över ett antal olika system, integrationer och användningsområden.

I arbetet ingår att du:

 • Utför lösningsorienterad 2:a linjens support, förvaltning och eskalering för ingående tjänster och integrationer
 • Deltar i utveckling och underhåll av plattformarna för mellanarkiv samt integrationer för inleverans och sök
 • Koordinerar och genomför återkommande testarbete i samråd med utvecklingsteam och produktägare
 • Kan delta i uppdrag och projekt, både som medverkande och ansvarig
 • Medverkar och ansvarar för beredning av nya behov samt efterföljande arbete med releasekoordinering, uppföljning och kommunikation
 • Vägleder och stöttar inom verksamhetsutvecklingsaktiviteter
 • Arbetar proaktivt med både förbättringar och kvalitetssäkring

Vad kan vi erbjuda dig?
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”, samtidigt som du får ett intressant arbetsinnehåll. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs mer om våra förmåner här: http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/sa-ar-det-att-jobba-hos-oss/dinaformaner/

Vilka kvalifikationer ska du ha?
Relevant akademisk utbildning inom IT-området (ex systemvetare) eller motsvarande kompetens som för anställningen bedöms likvärdig.

 • Erfarenhet av arbete med systemförvaltning IT
 • Erfarenhet inom systemutveckling
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Vi ser att det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av elektronisk arkivering och dokumenthantering
 • Erfarenhet av agilt arbetssätt
 • Kunskap om ITIL, LEAN och PM3

Vem är du?
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper såsom att du är ansvarstagande, har god förmåga att sätta dig in i komplexa sammanhang, se helhet och delar, är initiativrik, har en positiv attityd och ett personligt engagemang. Du innehar god samarbetsförmåga, är självgående och delar gärna med dig av din kunskap.

Ditt förhållningssätt präglas av stort kundfokus och förståelse för hur IT påverkar kunden och dess verksamhet. Du innehar viljan att ständigt kompetensutveckla dig själv och dina kollegor. Du har även mycket god dokumentationsförmåga.

Det är viktigt för oss att du har en helhetssyn samt att du står bakom och kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

 

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    2
Sysselsättningsgrad    100 %
Ort    Placeringsort: Mölndal
Län    Västra Götalands län
Land    Sverige
Referensnummer    2020/184
Kontakt    
Annika Engbäck, Enhetschef , 0769-402675
Facklig företrädare    
Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
Jusek: Stig Holmlund, stig.holmlund@vgregion.se
Sv Ingenjörer: Iowan Hedendahl, iowan.hedendahl@vgregion.se
Publicerat    2020-01-14
Sista ansökningsdag    2020-02-03

Applikationsspecialist till enheten Digitala Medier och Dokumenthantering

Ort
Utgår

2020-02-03

Ansök nu

Dela detta jobb