itjobb.se

Applikationsspecialist till Ovako

Företag AxÖ Consulting
Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-20

Ansök nu

Applikationsspecialist till Ovako

Logotyp för AxÖ Consulting

Ovako

Letar du efter ett företag som är i förändring, med effektiva beslutsvägar och där det ges möjlighet att utmana och effektiviseraHar du bred IT-bakgrund och talang för att lösa problem, gärna tillsammans med andra? Då är det här jobbet för dig!

Ovako finns representerat i mer än 30 länder och är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål. Med Ovakos stål blir kundens slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Ovako Group har påbörjat resan mot att etablera en global IT Application Management-organisation. De viktigaste målen för denna resa är strategisk samverkan mellan verksamhet och IT-organisation, förmågan att genomföra enligt affärsplan samt leverans av kostnadseffektiva IT-tjänster. Detta innebär en harmonisering av IT-lösningarna, effektivisering av applikationskartan, optimering av användningen av IT-resurser och att bygga en kultur bestående av starkt engagerade människor.

Detta är en direktrekrytering. AxÖ Consulting sköter rekryteringsprocessen, men du kommer att anställas direkt av Ovako.

Ovako erbjuder

Ovako är det perfekta företaget för dig som trivs med den lilla organisationens effektiva beslutsvägar och den stora organisationens trygghet. På Ovako kan du förvänta dig en fartfylld och framåtblickande arbetsplats; med en öppen atmosfär, härlig kamratskap och en starkt driven organisation. Som anställd hos Ovako erbjuds du:

 • En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande
 • Stort personligt ansvar och frihet i hur du utför dina uppgifter
 • Frihet att utmana Ovakos strategier och komma med idéer som effektiviserar
 • Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna kollegor 
 • Plan för fortbildning. Vi kan erbjuda fördjupning inom Quintiq och MES om behov finns.

Arbetsbeskrivning

Du kommer i rollen som applikationsspecialist att i huvudsak ansvara för planeringssystemet Quintiq. Ansvar i form av att lösa dagliga operativa frågor men också att arbeta med förbättringar och långsiktig planering. Du är bryggan mellan verksamhet och IT men även Ovakos kontaktperson gentemot leverantör.

Som applikationsspecialist, är du ansvarig för att upprätthålla stabil och effektiv vidareutveckling och förvaltning av Quintiq Company Planner och Quintiq Scheduler, vilket inkluderar incidentrapportering, felsökning, utveckling och releasehantering. Därtill kommer du att ha en stöttande roll vad gäller support och förvaltning av ett antal produktionsnära system.

Du kommer att ingå i förvaltningsteamet för ERP system, tillsammans med andra applikationsspecialister och utvecklare, ett förvaltningsteam som består av både interna resurser och extern leverantör.

Meriterande

 • Bakgrund som förvaltningsledare och/eller IT-systemutvecklare
 • Erfarenhet kring kravhantering
 • Kunskaper inom ITIL eller motsvarande ramverk
 • Erfarenhet av MS Dynamics AX/365
 • Erfarenhet av produktionsnära system
 • Erfarenhet av produktionsplanering

Framgångsfaktorer

För att bli framgångsrik i rollen är du en person som älskar problemlösning och att ha många kontaktytor. Du trivs med att ge support då det ger dig möjlighet att hitta nya vägar och lösningar på problem. Du har troligen arbetat med förvaltning och/eller systemutveckling i dina tidigare roller.

För att lyckas i denna roll har du ett tekniskt intresse och nyfikenhet, en vilja och engagemang att lära dig mer; både inom teknik men framförallt inom vår verksamhet och dess processer. Du behöver inte vara den med den djupaste tekniska kompetensen då du till din hjälp har tillgång till 3rd line support. Viktigare är att du har en god kommunikativ förmåga och att du trivs med att driva frågor framåt samt vara en god lagspelare.

Då du är prestigelös och trygg hanterar du med lätthet såväl oväntade utmaningar som långsiktiga åtaganden. Du gillar att ha koll på detaljer, är strukturerad, tycker om problemlösning, både självständigt och tillsammans med andra. Du tycker det är berikande att arbeta i en mångkulturell miljö och uttrycker dig ledigt på engelska, i både tal och skrift. Då arbetet innebär många kontaktytor, såväl nationellt som internationellt, trivs du med samt är bra på att bygga relationer och samarbeta med andra. Eftersom du förstår de krav som verksamheten har, känner du dig bekväm med att ställa krav på andra, både internt och gentemot leverantörer.

Ansökan och information

Placeringsort är Smedjebacken. Vi kommer att intervjua kandidater fortlöpande, varför tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag. Om du har några frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Tobias Björk, AxÖ Consulting, på + 46 (0) 70 977 51 00. Alla ansökningar kommer att behandlas konfidentiellt. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Om Ovako

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager­, transport­ och tillverkningsindustrin. Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har cirka 3 000 anställda i mer än 30 länder och en omsättning på cirka 1000 miljoner euro. Ovako är sedan juni 2018 ett dotterbolag som ingår i den japanska stålkoncernen Nippon Steel Corporation, världens tredje största stålproducent med 93 500 anställda globalt och en årlig omsättning på 43 miljarder euro. För mer information besök oss på www.ovako.com och www.nipponsteel.com. 

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Smedjebacken
Län    Dalarnas län
Land    Sverige
Referensnummer    2020/12
Kontakt    
Tobias Björk, 070-977 51 00
Publicerat    2020-01-20
Sista ansökningsdag    2020-02-20

Dela detta jobb

Applikationsspecialist till Ovako

AxÖ Consulting