itjobb.se

ÄR DU COMNETS NYA DATAHALLSTEKNIKER?

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-16

Ansök nu

ÄR DU COMNETS NYA DATAHALLSTEKNIKER?

Är du tekniskt lagd och tycker om blandingen mellan fysiskt som administrativt arbete? Vill du arbeta i ett litet företag med riktigt bra stämning och som värdesätter samarbete med både kollegor och kunder? Trivs du dessutom med att arbeta i en kritisk och högteknologisk miljö där kundengagemang och service är en väsentlig del av det dagliga arbetet? Nu söker ComNet fler datahallstekniker till deras team i Upplands Väsby men som också kommer jobba på Gärdet i Stockholm. Här får du möjligheten att jobba mot stora kunder och utvecklas i en teknisk och IT orienterad roll som ger frihet under ansvar. Välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten

Academic Work söker för ComNets räkning en Datahallstekniker till deras team. Du kommer utgå från både Upplands Väsby som Stockholm ComNets och tillsammans med ditt team ansvara för att kundernas verksamheten ska vara igång 24 timmar om dygnet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och ComNets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos ComNet. ComNets intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

ComNet specialiserar sig på nätverk inom datainfrastruktur och telekommunikation. Idag består företaget av ca 13 personer med olika bakgrund och erfarenhet där alla har teknikintresset gemensamt.

Som Datahallstekniker kommer du arbeta med att serva, underhålla och drifta dina kunders datahallar ute hos dem. I rollen är det fokus på hårdvara där du kommer arbeta med stora som små projekt. B.la. kommer du byta ut diskar och minneskort, dra fibersladdar och andra anslutningar samt sätta upp helt nya servrar. I ditt arbete ligger också mycket ansvar på dokumentation i deras interna system och rollen involverar mycket kundkontakt.

Du kommer till exempel att:

 • Felsöka nätverksutrustning och kablar utifrån kunds felanmälan

 • Montera serverskåp och tillbehör

 • Utföra service på servrar nätverks/utrustning tex byta hårddiskar, kretskort mm

 • Dokumentera, planera arbeten

 • Installation av fiber och koppar stamnät

Då arbetet sker 24 timmar om dygnet innebär tjänsten skiftgång med dagtid, kväll, helg och beredskap. För rätt person kommer möjlighet att arbeta utomlands ges.

Tjänsten passar dig som tycker om frihet under ansvar samt fysiskt arbete. Vi tror att du är en tekniskt lagd person som gärna vill ha mycket kundkontakt i ditt arbete och som tycker om att arbeta i både team och självständigt. Initialt kommer du få upplärning från en mer senior kollega men har alltid dina andra kollegor nära till hands för frågor.

Vi söker dig som

 • Har en avklarad gymnasial eller eftergymnasial utbildning mot teknik, el eller installation

 • Har tidigare arbetslivserfarenhet i form av praktik, deltid- eller heltidsarbete inom relevant område

 • Har möjlighet att jobba 3-skift

 • Goda kunskaper i Officepaketet samt systemvana

 • Har B-körkort

 • Är flytande i både det engelska och svenska i både tal och skrift då båda språken används i det dagliga arbetet.

Det är meriterande om du tidigare arbetat med datahallar.

För denna tjänst kommer ett utdrag ur belastningsregistret samt utdrag för ekonomiska anmärkningar att efterfrågas. Som ansökande får du därmed inte ha några anmärkningar alls. Som person är du prestigelös och en riktig doer. Du tycker om att arbeta i grupp och upplevs som en social och kommunikativ person då rollen involverar mycket extern kontakt. Vidare tar du stort ansvar för dina arbetsuppgifter, håller deadlines och har en positiv attityd. Då dokumentation är en stor del av arbetet är det viktigt att du också har en noggrann och strukturerad sida

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående

 • Omfattning: 6 månader provanställning och sedan ambition till överrekrytering

 • GFL: 140,71 kr/h

 • Arbetstider: 3-skift - 06:30-15:30, 12:00-21:00, 08:00-17:00

 • Placering: Upplands Väsby och Stockholm

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn10@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Information om företaget

ComNet är ett företag som fokuserar på kabelsystem inom datainfrastruktur och levererar idag olika typer av tjänster inom detta område. De sköter allt från design och installation till drift och underhåll där företaget tillhandahåller sina tjänster till både stora och små företag runt om i Stockholm.

Dela detta jobb

ÄR DU COMNETS NYA DATAHALLSTEKNIKER?

Academic Work