itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Är du systemutvecklare och vill ansvara för vår nya rapporteringsplattform?

Ort
Utgår

2022-01-24

Ansök nu

Är du systemutvecklare och vill ansvara för vår nya rapporteringsplattform?

Ref 21-32271

Finansinspektionen (FI) är mitt inne i en spännande digitaliseringsresa där vi aktivt jobbar med allt från införande av agilt arbetssätt, moderniserar och vidareutvecklar systemstöd för verksamheten, inför ny teknik på vårt kontor och våra arbetsplatser till att vi moderniserar våra lokaler och arbetssätt. För att kunna göra det förstärker vi nu vår it-organisation. Verksamhetsområde It har i uppdrag att leda FI:s arbete med att ta fram och förvalta it-tjänster och it-produkter samt att stödja verksamheternas tillämpning av it. Området ansvarar för FI:s it-strategi och för att leda myndighetens digitaliserings- och visionsarbete när det gäller it- och teknikfrågor. Området ansvarar också för samordning av it-projekt, myndighetens arbete med it-innovation och internationell it-koordinering samt it-arkitektur och it-säkerhetsarbete på FI. Inom område It jobbar cirka 100 personer fördelat på tre avdelningar och en stab.

Som systemutvecklare med systemansvar på Finansinspektionen (FI) arbetar du med ett helhetsansvar för en ny central plattform som hanterar all inrapportering till FI. Rollen är i första hand en koordinerande roll där du har ett helhetsansvar för plattformen i form av förvaltning och vidareutveckling samt arbetar med att förflytta existerande rapportering till den nya plattformen och avveckla existerande system. Du ingår i ett agilt team och arbetar även som systemutvecklare för övriga system och komponenter som ingår i teamets ansvarsområde.

Som systemansvarig arbetar du i tätt samarbete med såväl verksamhet som övriga agila it-team för att förvalta och vidareutveckla plattformen samt att utveckla utökat it-stöd utanför plattformen utifrån verksamhetsbehov. Eftersom denna centrala plattform har många beröringspunkter behövs ett brett samarbete med många olika delar av FI, både inom it och verksamhet men även samarbete med externa intressenter, inklusive systemleverantören.

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning inom it eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Det är meriterande, men inte ett krav, om du dessutom har en akademisk examen mot civilingenjör, systemvetenskap eller liknande. Du har flera års erfarenhet av systemutveckling och erfarenhet av it-arkitektur samt grundläggande kunskaper i SQL. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är en fördel om du har kunskaper i C#, .NET, Visual Studio, Python och SAFe-ramverket. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha helhetsansvar för ett eller flera it-system och att göra kravanalyser tillsammans med verksamheten. Det är meriterande om du har erfarenhet av Abacus Regulator, lowcode-utveckling, regelverksrapportering, agilt arbete och koordinering med leverantörer. Erfarenhet från finansbranschen eller offentlig sektor är även det meriterande.

Som person är du självgående, beslutsam och initiativtagande. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vidare är du framåtblickande och bidrar till ett gott samarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För mer information är du välkommen att kontakta avdelningschef Peter Arvidson på 08-408 980 59.

Vi har normalt sex månaders provanställning. En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan som ska innehålla cv, personligt brev och relevanta intyg senast den 24 januari 2022. Arbetspsykologiska tester är en del av rekryteringsprocessen. Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

Dela detta jobb

logga
Är du systemutvecklare och vill ansvara för vår nya rapporteringsplattform?

Finansinspektionen