itjobb.se

ÄR DU UNILABS NÄSTA NORDISKA IT-DIREKTÖR?

Företag Unilabs
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-17

Ansök nu

ÄR DU UNILABS NÄSTA NORDISKA IT-DIREKTÖR?

VAD

Unilabs söker nu efter en person att ta sig an rollen som vår Nordiska IT-direktör där du kommer att ha ett helhetsansvar kring IT-frågorna i organisationen samtidigt som du driver den strategiska IT-agendan och ansvarar för att leda större IT-projekt.

I din roll som IT-direktör kommer du att jobba på en nordisk nivå där du leder och driver ett team bestående av ca 30 kollegor i både Sverige och Norge. Du är en del av såväl den svenska som den norska ledningsgruppen där din främsta roll är att agera rådgivare och expert inom organisationens IT-frågor. Unilabs Sverige består idag av ca 1 300 anställda och Unilabs Norge av ca 400 anställda, med totalt ett 80-tal enheter. Flertalet av dessa enheter bedrivs med dygnet-runt-verksamhet vilket ställer stora krav på en högkvalitativ och effektiv IT-organisation.

Som IT-direktör kommer du att ha stort fokus på digitalisering där ett flertalet stora verksamhetsprojekt inom detta område ämnar sammanföra våra IT-system för att hitta synergier och dessa kommer fortsätt att behöva styras och utvecklas framåt som en del i Unilabs ”digitaliseringsresa”. Unilabs har outsourcat stora delar av sin serverdrift och support till en extern partner. Därför utgör din roll att ansvara för och driva samarbetet med vår outsourcingpartner på ett smidigt och effektivt sätt.

Unilabs är en dynamisk organisation som ständigt befinner sig i utveckling och tillväxt där ditt ansvar blir att säkerställa en stabil IT-drift som ligger i linje med Unilabs övergripande affärsstrategi framåt. För oss är det viktigt att vi hela tiden utvecklas och ligger i framkant – vi vill tillgodose den bästa möjliga diagnostiken för våra kunder och patienter. Därför är det avgörande att du kan driva förändrings- och förbättringsarbete inom IT och digitalisering som bidrar till en kostnadseffektiv drift, hög leveransförmåga och en god kvalité på de diagnostiska tjänster vi erbjuder.

VEM

Vi söker dig som har en stark personlig drivkraft med en förmåga att leda och styra ditt team mot tydliga och välformulerade mål. Du är initiativtagande, kommunikativ och med en förmåga att driva projekt från start till mål. Vidare drivs du av utveckling och brinner för förbättringsarbete och av att hitta nya lösningar.

Vi söker dessutom dig som:

Har gedigen erfarenhet av att jobba som IT-chef/CIO i en större internationell organisation.Har erfarenhet av framgångsrikt att leda stora team samt erfarenhet av att leda chefer Besitter mycket goda kunskaper i både svenska och engelska.Har erfarenhet av IT-arbete inom hälso- & sjukvård är meriterande men inte ett krav.

Tjänsten är ett vikariat på 1 år med start enligt överenskommelse.

VAR

Som IT-direktör utgår du från din arbetsplats på Unilabs huvudkontor i Solna, Stockholm. Där sitter du tillsammans med ca 25 andra olika medarbetare inom bla. Ekonomi, IT, sälj och HR. Du rapporterar direkt till Unilabs Sveriges VD och under dig har du fyra stycken operativa IT-chefer som ansvarar för Unilabs olika affärsområden. I rollen IT-direktör krävs att du balanserar din tid på huvudkontoret, i externa möten samt att vara ute i verksamheterna.

Unilabs verksamheter inom radiologi och laboratoriemedicin är i dag en naturlig del av den svenska vårdkedjan. Vi möter våra patienter och kunder på sjukhus, närakuter, primärvårdslaboratorie, våra egna fristående röntgenenheter och mottagningar. Av våra totalt 12 000 medarbetare i Europa, arbetar drygt 1 300 i Sverige. Läs gärna mer om oss på www.Unilabs.se

INTRESSERAD?

För frågor om tjänsten kontakta HR-Business Partner Elise Freskgård på elise.freskgard@unilabs.com.

Ansök via knappen "ANSÖK HÄR" längst ned eller till höger på sidan.

Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt och vi kallar till intervju löpande.

Dela detta jobb

ÄR DU UNILABS NÄSTA NORDISKA IT-DIREKTÖR?

Unilabs