itjobb.se

Arkitekt applikationspaketering- och applikationsdistribution

Företag Data Ductus
Ort
Utgår

2019-06-25

Ansök nu

Arkitekt applikationspaketering- och applikationsdistribution

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av paketering, installation och konfigurering av system och applikationer och kan se helheten i en applikationsleverans i större Microsoft- och Citrix baserad miljö. Som arkitekt i vårt applikationspaketeringsteam är du ytterst ansvarig för besluten kring de tekniska lösningarna och design.

Du är väl orienterad inom relevanta tekniker såsom App-V, MSI och är även väl orienterad i kringliggande relevanta tekniker såsom AD, Windows server MS SQL-server, IIS, GPO, PowerShell-skript och/eller annan skriptning samt Citrix.

Tidigare arkitektroll/tekniskt ansvar är meriterande.

Teamets åtagande handlar dels om paketering men även kringliggande arbete med applikationer så som felsökning, underhållsarbeten, 2nd/3rd line-support, etc. Som arkitekt är du även ansvarig för att förvaltningsaspekten beaktas vid projekt/paketeringsarbete, så att de lösningar som levereras är förvaltningsbara.

Om arkitektrollen

Arkitektrollen är knuten till ett team som hanterar och koordinerar applikationsleveransen åt en kund med en stor IT-miljö. Via kundens IT-infrastruktur hanteras 100+ applikationer som nyttjas av mer än 14 000 användare. Plattformen bygger främst på teknik från Microsoft och Citrix.

Data Ductus affärsområde ITSM levererar tjänster inom bland annat applikationshantering, applikationsdrift och tillhörande supporttjänster. Som arkitekt bidrar du även i utveckling av våra tjänster inom området.

Personliga egenskaper

Som person bör du vara väldigt driven och ansvarstagande. Du tar naturligt ett ledaransvar för de tekniska lösningarna och är teknisk förebild för mindre erfarna resurser i teamet. En förmåga att pedagogiskt förmedla lösningar och designval både till det egna teamet men också mot kund är viktigt.

Du förväntas behärska såväl svenska som engelska väl och har god förmåga att dokumentera.

Om tjänsten

Tjänsten är heltid och tillträde enligt överenskommelse.

Ort: Uppsala

Frågor

Kontakta Carl Klang om du har några frågor. Han nås via carl.klang@dataductus.se.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker rekryteringsarbetet löpande under ansökningstiden.

Dela detta jobb

Arkitekt applikationspaketering- och applikationsdistribution

Data Ductus