itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Avdelningen för säker kommunikation söker en ingenjör/systemvetare

Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Avdelningen för säker kommunikation söker en ingenjör/systemvetare

Är du en driven ingenjör/systemvetare med goda kunskaper inom it- och informationssäkerhetsarbete? Trivs du med att arbeta tillsammans med andra och tycker att det låter spännande att fördjupa dig inom samhällsviktiga frågor som rör digital infrastruktur och informationssäkerhet? Då kan denna tjänst vara något för dig!

På PTS bidrar du till samhällsnytta. Se filmen om vårt uppdrag. 

Som ingenjör/systemvetare på enheten för digitala och betrodda tjänster arbetar du med att:

• Handlägga och analysera incidentrapporter och granska hur tillhandahållare av betrodda tjänster bedriver sitt säkerhetsarbete mm.
• Driva sakfrågor inom avdelningens ansvarsområden
• Medverka i utvecklingen av regelverken, bl.a. relaterat till säkerhetskrav på tillhandahållare och på betrodda tjänster
• Samverka med myndigheter och organisationer, såväl nationellt som internationellt
• Medverka och representera PTS i nationella och internationella sammanhang
• Aktivt följa vad som händer inom områdena elektronisk identifiering och betrodda tjänster för elektroniska transaktioner, t.ex. genom att följa teknik- och marknadsutveckling och bevaka standardiseringsarbete.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har:

  • civilingenjörsexamen eller annan för tjänsten relevant teknisk utbildning
  • goda kunskaper inom it- och informationssäkerhetsarbete
  • minst fem års erfarenhet av kvalificerat arbete med relevans för tjänsten
  • god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande är:

  • erfarenhet av arbete med standardisering och/eller certifiering
  • erfarenhet av arbete med certifikatutfärdarverksamhet (PKI) eller med elektronisk identifiering och underskrifter
  • certifierad tex CISSP, CISM, CISA
  • erfarenhet av myndighetsutövning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och i rollen förväntas du vara flexibel, drivande och initiativrik. Du har en god förmåga att samarbeta med andra inom olika proffessioner, är kommunikativ och pedagogisk. 

Avdelningen för säker kommunikation
På avdelningen arbetar jurister, ingenjörer, statsvetare och ekonomer för att nät och tjänster ska vara tillförlitliga, att samhällets behov av elektronisk kommunikation ska uppnås samt att det finns ett väl anpassat säkerhetsskydd hos såväl PTS som hos aktörer inom elektronisk kommunikation och post.

Enheten för digitala och betrodda tjänster arbetar bland annat med informationssäkerhet inom branscher som tillhandahåller tjänster för säkra transaktioner (eIDAS) och leverantörer av digital infrastruktur och digitala tjänster (NIS). Dessutom arbetar enheten med telekomoperatörers skyldighet att t.ex. lagra och lämna ut uppgifter till brottsbekämpande myndigheter.

Att arbeta på PTS
Hos oss får du arbeta med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället, och tillsammans med cirka 380 kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du får verka i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att alla medarbetare mår bra och har förutsättningar att nå goda resultat. Vi arbetar strukturerat med varje medarbetares mål och utveckling. Vi värdesätter god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet.

Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att vi ska nå våra höga ambitioner – att vara Sveriges bästa arbetsplats!

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Ansök
Välkommen med din ansökan senast 21 augusti.

För mer information kontakta enhetschef Karin Lodin via e-post karin.lodin@pts.se alt på telefon 08-678 56 04 eller HR-specialist Linn Arnewing via e-post linn.arnewing@pts.se alt på telefon 08-678 57 01.

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila saco@pts.se 

Här kan du få information om hur PTS registrerar dina personuppgifter.

 

 

Dela detta jobb

Logga
Avdelningen för säker kommunikation söker en ingenjör/systemvetare

Post- och telestyrelsen - PTS