itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Backendutvecklare/Mjukvaruarkitekt

Ansök nu

Backendutvecklare/Mjukvaruarkitekt

Backendutvecklare/Mjukvaruarkitekt Arbetsförmedlingen, VO Direkt, Avdelningen Digitala tjänster

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?

Avdelningen Digitala tjänster är en del av myndighetens kärnverksamhet och vi ansvarar för Arbetsförmedlingens kundmöten i våra digitala kanaler. Vi arbetar datadrivet och hypotesbaserat i tvärfunktionella agila team där allt vi utvecklar sker med tillgänglighet i fokus, eftersom det är särskilt viktigt för många i vår målgrupp.

Arbetsförmedlingen är en stor organisation med en mängd karriärvägar, såväl strategiska som tekniska, inom IT-området. Det är en bra grogrund för den som vill fortsätta att utvecklas och växa.

Vem söker vi

Vi söker nu dig som är erfaren backendutvecklare, med hög ambitionsnivå och som vill ta nästa steg i karriären och kombinera arbetet som utvecklare med rollen som mjukvaruarkitekt.


Som utvecklare hos oss kommer du att arbeta med följande tekniker:

 • Java EE (JBoss/Wildfly eller motsvarande)
 • Springboot
 • Databaser (Oracle)
 • Erfarenhet av integrationer med kringliggande tjänster (REST, JMS och motsvarande)
 • OpenShift (Kubernetes)
 • Jenkins
 • Postman (eller motsvarande) * JWT (allmän kännedom)

Som mjukvaruarkitekt har du detaljerad kunskap om de komponenter, applikationer eller system som ska förändras eller utvecklas. Du agerar technical lead och utövar mentorskap för de andra utvecklarna i teamet. Du ansvarar för att våra lösningar håller god kvalitet, hänger ihop och följder de arkitekturella riktlinjer som finns.

Utöver att vara analytiskt lagd, behöver du vara duktig på att kommunicera ditt budskap på ett pedagogiskt och engagerande sätt. Beskriv gärna tidigare erfarenhet kring detta i ditt personliga brev.

Kvalifikationer

Grundläggande krav för tjänsten är:

 • flerårig dokumenterad erfarenhet av backendutveckling i Java
 • dokumenterad erfarenhet av databashantering
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • dokumenterad erfarenhet av att leda, lära ut eller coacha

Övriga meriter

Det är meriterande om du arbetat med flera av de tekniker vi arbetar med idag.

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarkriterier.

Det betyder att du som medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • tar ansvar för dina arbetsprestationer och ditt bidrag till helheten
 • anpassar dig till förändring och oförutsedda händelser
 • tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Vårt erbjudande

Anställningsformen är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Solna eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-22. Märk din ansökan med följande referensnummer: Af-2021/0086 5740. Ansök här

Vi ser fram emot att läsa ditt personliga brev och vill att du berättar om dig själv och varför du söker dig till just Arbetsförmedlingen. Glöm inte att lägga med ditt CV samt intyg kring din erfarenhet. Ansökan sker på svenska.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

 

Dela detta jobb

Backendutvecklare/Mjukvaruarkitekt

Experis AB