itjobb.se

logga

BI Analyst till AcadeMedia

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2020-12-18

Ansök nu

BI Analyst till AcadeMedia

Logo

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 16 900 medarbetare på våra drygt 660 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. AcadeMedia är Norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland och är noterat på Nasdaq Stockholm med en omsättning på cirka 12 miljarder. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Läs mer om företaget på www.academedia.se.

Är du redo att ta dig an en roll som BI Analyst inom en organisation med världens viktigaste uppdrag och där digitalisering står högt på agendan? Vill du få en nyckelroll i att upprätthålla och utveckla systemstödet inom Business Intelligence och Business Control på AcadeMedia?

Detta är en unik möjlighet att arbeta nära ledningen inom ett börsnoterat bolag som de senaste åren har haft en snabb tillväxt. Denna roll ger även möjligheten att bli en del av ett kompetent team med en gemensam spännande resa i att utveckla datamodeller, rapporter och planeringsverktyg. Du blir del av en dynamisk organisation som är i ständig utveckling och där medarbetare har stort engagemang och drivkraft i att bidra till att de barn, elever och deltagare som tar del av bolagets verksamheter, når sin fulla potential.

Detta söker vi

Vi söker dig som vill vara en del av teamet AcadeMedia Business Intelligence & Analytics (BI&A) som idag består av två personer och som är en del av Group Business Control. Teamet ansvarar för koncernens analysplattform och bolagets analysverktyg Power BI och IBM Planning Analytics.

AcadeMedia har precis startat en ny spännande resa med en helt ny analysplattform och behöver nu fylla denna med ännu mer intressant data och insikter för att förankra en data-driven kultur inom organisationen. Teamet arbetar nära verksamheten och andra funktioner och bidrar med sin expertkunskap genom att inspirera, utbilda och leda de tekniska förmågorna kopplat till BI&A inom AcadeMedia.

Du kommer att vara placerad på AcadeMedias huvudkontor i centrala Stockholm och du kommer att rapportera till Head of Business Intelligence & Analytics.

Dina arbetsuppgifter

Rollen är bred och varierande och dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Ansvar för löpande arbete med utveckling av koncernens rapporter, datamodeller och planeringsverktyg kopplat till främst finansiell data.
  • Bidra med olika typer av analyser för att leverera viktiga insikter.
  • Medverka vid utbildning av användare och allmänt användarstöd.
  • Ansvara för hantering av master data, dimensionsmodeller och behörighet för användare.
  • Delta i olika utvecklingsprojekt inom BI&A.

Din profil

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning, exempelvis inom systemvetenskap/IT eller Industriell ekonomi. Du kan vara nyutexaminerad och hungrig på att få tillämpa dina kunskaper i praktiken, vi ser då att du med fördel haft någon till rollen relaterad arbetslivserfarenhet vid sidan av studierna. Eller så kanske du har hunnit arbeta något år efter studierna och är nyfiken på en ny utmaning. Vidare har du en förståelse för eller vana av hanteringen av stora datamängder och kunskaper från något av de ledande BI-verktygen. Erfarenhet av något planeringsverktyg är meriterande. Vi ser även att du har goda kunskaper i Excel.

Du som person

Vi söker dig som har ett stort intresse för att analysera och presentera data på ett beskrivande och värdeskapande sätt. Du har ett analytiskt tankesätt med en känsla för logik och kan kombinera kunskaper inom business och IT för att leverera insikter om trender och kunna vara drivande inom olika områden. Vi ser att du trivs med att ta initiativ och du räds inte eget ansvar. Du är lösningsorienterad och arbetar strukturerat.

För att trivas på AcadeMedia ser vi att du har en prestigelös inställning och då du kommer att arbeta nära flera olika funktioner inom företaget så är det även viktigt att du är social och har en stark kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi ser även att du har en vilja av att fortsätta utvecklas inom BI och att du besitter en can-do attityd och vill vara en del av teamets spännande resa med att utveckla datamodeller, rapporter och planeringsverktyg.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073- 233 01 17 alt Caroline Björk, tfn 073- 303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
BI Analyst till AcadeMedia

Prodiem