itjobb.se

Är du expert på Data Warehouse och Business Intelligence och sitter med idéer om arkitekturen för nästa generations DW/BI-lösning? Vill du använda dessa kunskaper och erfarenheter för att skapa en grönare framtid för oss och framtida generationer? Då är det precis dig som Telge Energi söker!

Placering: Södertälje
Bransch: IT, data, Management
Antal tjänster: 1
Din dag som BI/DW tech lead
I rollen som BI/DW tech lead håller du i BI/DW-teamets planering och prioritering och representera BI/DW i korsfunktionella team och interna projekt. Du sätter dig in i och utvärderar befintliga lösningar utifrån nuvarande och kommande verksamhetsbehov. Du renoverar, bygger om och bygger nytt - allt för att vidareutveckla och tillverka lösningar som möjliggör för våra analytiker att få insikter av data. För att kunna göra fungerande lösningar behöver du förstå verksamhetens analys- och rapportbehov och samarbeta med andra arkitekter gällande DW-arkitekturen. Det betyder att du måste vara intresserad av verksamhetens processer och vilken information och insikt som hjälper oss skapa affärsvärde. Du är delaktig i begreppsmodellering och datamodellering och kan kommunicera med alla delar av bolaget. Självklart stöttar du verksamheten med relevant information.

Mer om ditt nya jobb
Vårt datalager är byggt i SQL-server, integrerar information från olika datakällor och föder olika data marts. I rollen som BI/DW tech lead kommer du att samverka med verksamheten, andra arkitekter, utvecklare och IT-leverantörer. Du är med på resan för att göra Telge Energi mer datadriven och samtidigt utveckla oss, och det finns givetvis stora möjligheter att själv utvecklas i denna roll. Denna tjänst är tillsvidare på heltid.

Det här är du
Som person tror vi att du är utåtriktad och tycker att det är roligt att arbeta nära kunden. Eftersom vi på Telge Energi fokuserar mycket på samarbete och lagkänsla tror vi att du också trivs med att arbeta i grupp. Du är självgående och tycker om att arbeta med frihet under ansvar. Du är analytisk, strukturerad, engagerad och driven och har lätt för att sätta dig in i verksamheten och skapa en förståelse för affären.

Krav
Högskola eller universitetsutbildning.
7+ års erfarenhet av arbete inom DW/BI.
Mycket goda kunskaper inom design, utveckling, arkitektur och modellering av DW/BI- och ETL-lösningar.
Erfarenhet från olika typer av DW-arkitektur och kunna resonera kring för-& nackdelar med dessa.
Mycket goda kunskaper inom någon DW-modelleringsmetodik.
Goda kunskaper inom agil utveckling.
Goda språkkunskaper i både svenska och engelska.
Specifika verktyg:
SQL Server 2016, SSIS, Visual Studio (Data Tools).
Något BI-verktyg (Front-End) t.ex. QlikView, Tableau, Power BI etc.
Meriter
Kunskaper inom 3NF-modellering av DW (Inmon), modellera dimensionsmodeller, historik hantering, etc.
Erfarenhet av att leda ett agilt utvecklingsteam
Erfarenhet från liknande verksamhet (avtal/abonnemangstjänst för privat/företag)
Certifieringar och kurser inom relevanta områden
Specifika verktyg:
SSRS, Tableau Desktop, Tableau Server.
Versionshantering i Git/Azure DevOps.
Skapat miljöer för data predektiv dataanalys.
Det här är vi
Välkommen till Telge Energi - en del av Telgekoncernen. Telge Energi är ett bolag som drivs av att göra bättre varje dag. Vi säljer enbart ren el från 100 % förnybara källor. Vi driver dessutom flera initiativ utanför vår kärnaffär, exempelvis barnens egna klimatpris Childrens Climate Prize.

Ansök idag
Vi vill gärna höra mer från dig och intervjuar löpande! Skicka därför din ansökan så snart som möjligt, och allra senast 2020-04-10. Varmt välkommen att bli en av oss!

Om du vill veta mer
I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Daniel Stenberg på daniel.stenberg@manpower.se eller 08-4523379.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av andra säljbolag. Facklig kontaktperson är Sanne-Liv Olsen för Vision på 08‑550 220 00.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Sök idag! Tjänsten tillsätts under ansökningstiden
Sökord: BI, DW, datawarehouse, Business intelligence, DW arkitekt, BI arkitekt

BI/DW tech lead till Telge Energi

Företag Experis AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-04-26

Ansök nu

Dela detta jobb