itjobb.se

BI-Utvecklare/Systemutvecklare IOT till SJ

Företag Experis AB
Ort
Utgår

2021-07-30

Ansök nu

BI-Utvecklare/Systemutvecklare IOT till SJ

Vill du vara med på en spännande resa? Gillar du att ta stort eget ansvar och att proaktivt arbeta med att utveckla IT och affärsverksamhet?

SJ står inför en mängd spännande möjligheter och utmaningar de kommande åren. Just nu är vi i en förändrings- och expansionsfas och vi växer med allt fler affärsetableringar både i och utanför Sverige. Digital innovation står högt på agendan och kräver ett tätt samarbete mellan IT och affärsverksamhet. Som IT-organisation vässar vi nu vår kompetens och våra arbetssätt så att vi på ett snabbt och agilt sätt kan anpassa oss utifrån verksamhetens behov - idag och i framtiden.

Välkommen att göra skillnad på riktigt hos oss på SJ - årets grönaste varumärke 2020!

BI-Utvecklare/Systemutvecklare IOT till SJ
Som BI-utvecklare kommer du att Ingå i ett produktteam på ca 5 personer inkl. produktägare som ansvarar för en mix av egenutvecklade och köpta tjänster/applikationer kring tillståndsbaserat underhåll och fjärrdiagnostik av fordon. Varje dygn samlas ca 1 miljard signaler in från våra fordon och du kommer att arbeta med SJs lösning för IoT som möjliggör ett skifte från ett periodiskt planerat underhåll till ett händelsestyrt och prediktivt underhåll av fordonen. Applikationerna som teamet hanterar är både av operativ karaktär tex hantering av alarm och triggning av åtgärd till prediktiv analys och machine learning. Teamet hanterar ca 6 applikationer och driver och genomför roadmapen för området med livscykelhantering, omvärldsbevakning och utvärdering av ny teknologi och tjänster och här finns goda möjligheter att bidra. Teamet jobbar tätt ihop med SJs underhållsoptimerare och planerare.

Du kommer även ha rollen som scrum master för teamet och tillsammans med produktägare väga värde vs kostnader, ansvara för produktteamets effektivitet och även ansvara för den tekniska backlogen. Övriga uppgifter inkluderar att hålla i daily standups, sprintplanering, status delivery möten ​och sprintdemos, vara delaktig i kravarbete, informationsmodellering, lösningsarkitektur/design, test och kvalitetssäkring samt kontakt med externa leverantörer.

Några av dina viktigaste uppgifter framåt blir att:
driva teamet framåt som Scrum Master

- utveckla nya applikationer samt vidareutveckling och förvaltning

- göra tekniska vägval med stöd av domänarkitekt

- tillsammans med teamet driva områdets roadmap

- delta i etableringar av nya verksamheter och dotterbolag

Tjänsten är placerad på SJs fina huvudkontor på Vasagatan precis vid Centralstationen i Stockholm.

Vill du vara med i vårt arbete för framtiden? Delar du våra värderingar, att vara pålitlig, enkel, mänsklig och härlig i allt du gör? Då är du den vi söker!

Om dig
För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har ca 5 års relevant jobberfarenhet från BI- utveckling där du har kommit i kontakt med följande teknologier; MS Azure, logic apps, Data Factory, och Power BI, det är meriterande med erfarenheter av Azure IoT hub då mycket data och smarta framtidstjänster byggs kring IOT. Du är van att hantera externa leverantörer, du har ett lösningsorienterat förhållningssätt och arbetar metodiskt. Vi uppskattar din uthållighet och erfarenhet av att ta dig an komplexa utmaningar på ett systemerat sätt.

Vi värdesätter dina kunskaper och erfarenheter av agila metoder liksom erfarenhet av att driva utveckling enligt MVP-principer. Vi förväntar oss att du har högskoleexamen samt att du talar svenska och engelska obehindrat.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar SJ med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult salle.nilsson@se.experis.com

Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande intervjuer så skicka in din ansökan omgående.
SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande - framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

 

Dela detta jobb

BI-Utvecklare/Systemutvecklare IOT till SJ

Experis AB