itjobb.se

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Varje år sammanför vi på olika sätt tusentals arbetssökande med arbetsgivare som behöver nya medarbetare. Vi har den samlade kunskapen om arbetsmarknaden, branscher och yrken. Som medarbetare hos oss får du, tillsammans med våra ca 12 000 kreativa och professionella medarbetare, vara med och bidra till att öka sysselsättningen och en välfungerande arbetsmarknad.

Arbetsförmedlingens IT avdelning genomför för närvarande Sveriges mest spännande och mest omfattande förändringsarbete där både IT-landskapet och IT-organisationen moderniseras i grunden - och allt i rasande fart.

Nu söker vi BigData/DataLake arkitekt som vill vara med i etableringen av sektionen Datadriven Insikts nya utformning och uppdrag.

Hos oss får du möjlighet att vara med och utveckla nästa generations informationsplattform från grunden med marknadsledande teknologi och innovation i ett av våra största satsningsområden. Du får möjlighet att komma med idéer och påverka vägen framåt inom vår DDI-plattform. Dessutom får du ett energifyllt team med engagerade kollegor och en chef som är mån om din utveckling!

Vilka är vi
Datadriven Analys och AI är en central enhet och möjliggörare för Arbetsförmedlingens målbild 2021 där målsättningen är att den omfattande förnyelseresa som startade 2015 ska nå sitt mål. Arbetsförmedlingen kommer då leverera våra tjänster på helt andra sätt - med nya metoder och i nya kanaler och där utgångspunkten är kundernas (Arbetsgivare och Arbetssökande) behov.

DDI är ett paraplybegrepp som innefattar samtliga delar i arbetet kring analytiska underlag, från säkerställande av tillförlitlig data till uppföljning av beslut samt omkringliggande styrning och organisation.

Inom enheten Datadriven analys och AI har det under det senaste året tagits fram en innovativ och modern DDI strategi som både innehåller en konceptuell målarkitektur med en rad nya tekniska verktyg och plattformar, nya förmågeområden och grundläggande strategiska principer för DDI införandet. Under 2019 och 2020 ska denna nya moderna DDI strategi realiseras.

Vem är du?

  • Du tycker om att vara med och skapa och driva utveckling från början.
  • Du tycker om att samarbeta med andra för att nå gemensamma resultat och även om du är öppen för att ta hjälp av andras idéer tar du själv ett personligt ansvar för leveranser och planer.
  • Du har en god förmåga att uttrycka och förankra dina idéer och din arkitektuella målbild, på ett för alla intressenter lätt-förståeligt sätt.
  • Du har ett starkt leveransfokus och kan koppla verksamhetsbehov till data och analys.
  • Du har erfarenhet av att bygga BigData/DataLake plattformar och har tagit analysmodeller hela vägen från prototyputveckling till implementation i verksamhetsprocesser
  • Du är noggrann och strukturerad.
  • Dina leveranser håller hög kvalité.


Du har
Civilingenjörsexamen eller högskoleexamen (T.ex inom Datateknik eller datavetenskap) eller motsvarande.
Erfarenhet i en teknisk roll för design och utveckling av arkitekturlösningar med specialisering på Big Data och DataLake med erfarenhet av CI/CD och datamodellering. Vidare har du intresse av Hadoop stack såsom Hive, Spark,Kafka och liknande samt god kännedom av olika koncept inom arkitektur såsom Datavault Informations modellering mm. Vi ser också att du har erfarenhet av att fånga krav och omsätta i lösning. Det är meriterande om du har erfarenhet av Hortonworks eller Cloudera. Sist men inte minst har du tidigare erfarenheter av komplexa leveranser och tycker om när det händer saker.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Övrigt
Anställningsformen är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsplatsen är belägen på Arbetsförmedlingens nybyggda huvudkontor i Solna Strand.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Arbetsförmedlingen med Experis. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pia Holmberg, mobil: 0703 14 68 66.

Välkommen med din ansökan märkt med diarienummer Af-2019/0030 2668 senast 2019-11-18. Du ansöker genom att klicka på knappen "ansök". Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. Urval kan ske löpande så sänd in din ansökan direkt!

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Läs mer om vår organisation, vårt uppdrag, vår vision och vår värdegrund på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Fackliga företrädare: Arne Lundström, ST, 010-486 66 98, Andreas Deniz, SACO, 010-486 21 98, Mats Lundström, SEKO, 010-486 67 35

BigData/Datalake arkitekt

Företag Experis AB
Ort
Utgår

2019-12-25

Ansök nu

Dela detta jobb