itjobb.se

loga

BIM-strateg

Företag Riksbyggen
Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-31

Ansök nu

BIM-strateg

Kort om IT-enheten
IT och Digital utvecklingsenheten består idag av ca 80 kompetenta förvaltningsledare, systemansvariga, tjänsteansvariga, utvecklare och tekniker fördelad på 3 grupperingar. Drift och infrastruktur, systemförvaltning och digital utvecklingsenheten.

Riksbyggen har en IT-tung organisation som under de senaste åren har satsat stort på digitalisering och möjligheter med digital teknik. Det kvarstår fortfarande stora möjligheter för oss för ännu större affärsnytta genom fortsatta satsningar på IT och digital utveckling.

Vad ska du göra?
Som affärsdriven BIM-strateg ska du kravställa, samla och hantera information som rör bygg- och fastighet samt vara drivande kraften i utvecklingen av vår affär.

I uppdraget ingår inventering av potentiella nyttoområden för BIM-tillämpning med hänsyn till Riksbyggen kärnprocesser alt BIM:ifiera ett projekt hela vägen från markförvärv till förvaltning.

Du kommer vara drivande i att identifiera erforderliga roll- och teknikanpassningar samt framtagning, genomförande och löpande revidering av Riksbyggens handlingsplan för BIM.

Som BIM-strategen är du medlem i styrgrupp för produktion där du ansvarar för ovan.

För att lyckas i rollen vill vi att du har några års erfarenhet som BIM-strateg eller liknande roll och är redo att ta nästa steg i din utveckling. Har du branschkunskap och är aktiv inom BIM-frågor kommer du att lyckas bra med uppdraget.

Vi söker en engagerad och förtroendeingivande person som är trygg i sin kompetens och vill bidra till företagets framgång. Du är en affärsdriven person som trivs i en roll där du har förståelse för tekniken och är drivande för att skapa nytta för kunden och våra medarbetare.

Du kommer att arbeta väldigt nära våra affärsområden och tillhöra digital utveckling och rapporterar direkt till CIO/CDO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter?

  • Framtagande och implementation av styrdokument för BIM-strategi
  • Inventering av potentiella nyttoområden för BIM-tillämpning på Riksbyggen med hänsyn till Riksbyggen kärnprocesser alt BIM:ifiera ett projekt hela vägen från markförvärv till förvaltning.
  • Kartlägga nyttor i olika skeden i projektet och för en fortsatt hantering av informationen i förvaltningsskedet
  • Inventering av närliggande insatser som exempelvis 3d-skanning, automatisering och artificiell intelligens
  • Identifiering av erforderliga roll- och teknikanpassningar
  • Koordinering och samordning av BIM-tillämpningsarbetet med övriga närliggande insatser

Vem är du?
Vi söker dig med akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har framgångsrik erfarenhet av liknande roller med minst 5 års dokumenterad erfarenhet.

För att passa i rollen som ansvarig för BIM hos oss tror vi att du är noggrann och jobbar strukturerat. Du ska ha god kommunikativ förmåga med en förmåga att pedagogiskt förklara komplexa frågor.

Som person är du engagerad och resultatorienterad med ett affärsmässigt driv.

Du ska ha förståelse för nyttor och konsekvenser av BIM för organisationen, ha kunskap om bostadsproduktion samt erfarenhet från genomförande av BIM-projekt.

Har du förståelse för digitalisering och digital utveckling kommer du passa väl in.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort på Kungsbron i Stockholm.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Ansökan och kontakt
 Din ansökan skickar du till oss senast den 2020-08-13. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstiden har gått ut.
 
Kontakt
Vid frågor kontakta Ami Chizari, tel: 08-698 41 66, amir.chizari@riksbyggen.se

Dela detta jobb

loga
BIM-strateg

Riksbyggen