itjobb.se

Bli IT-konsult via AW Academys utbildning på 12 veckor

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-05-17

Ansök nu

Bli IT-konsult via AW Academys utbildning på 12 veckor

Går det att lära sig programmering på 12 veckor? Kan jag gå utbildningen utan någon tidigare arbetslivserfarenhet inom IT? Kommer jag som har tidigare IT-kompetens få en riktig utmaning och spetsa mina kunskaper inför nya roller? Får jag en anställning som IT-konsult efter examen? Svaret är JA på samtliga frågor. Genom AW Academy har vi genomfört mer än 85 program och examinerat över 1 700 konsulter som arbetar ute hos Academic Works kunder. Nu öppnar vi upp portarna till vårens program inom Java!

Om tjänsten

INFORMATION OM UTBILDNINGEN
Utbildningsmetodiken bygger på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som inte räds en spännande utmaning. Den baseras på aktuell hjärnforskning och fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo och ständig feedbackdialog.

 • Utbildningsstart: 31/5

 • Examensdag: 3/9

 • Omfattning: Heltid, schemalagd undervisning vardagar kl: 09.00-17.00

 • Utbildningsort: Med rådande situation är utbildningen remote

ROLLEN SOM IT-KONSULT
Efter utbildningen kommer du arbeta som IT-konsult genom Academic Work ute hos någon av våra kunder i respektive ort. Tidigare konsulter har arbetat i roller som bland annat systemutvecklare, testare, applikationskonsult, DBA, IT-support, projektledare och UX-designer. Befattningar, branscher och storleken på företag kommer att variera och det är viktigt att du i rollen som konsult är öppen för det. Det uppdrag du kommer få styrs av marknaden och våra kunders behov.

Min tid på AW Academy har varit de mest intensiva veckorna i mitt liv, men jag ångrar inte en sekund! Under 12 veckor har jag inte bara lärt mig ett helt nytt programmeringsspråk, jag har också blivit bättre på samarbete, att be om hjälp och att hjälpa andra. Dessutom har jag träffat många nya människor med olika bakgrunder och gemensamma mål - en perfekt erfarenhet för att fortsätta i rollen som IT-konsult.

Marie Flem – JavaScript S18

Vi söker dig som

 • Är över 18 år

 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt

 • Har klarat samtliga tre inledande tester med fokus på förmågor

 • Har ett stort intresse för IT och programmering.

För att ha fallenhet för konsultrollen behöver du ingen tidigare erfarenhet av IT, men du måste ha rätt förmågor, personliga egenskaper och engagemang att påbörja din nya karriär. De personliga egenskaper vi söker hos dig är:

 • Problemlösande

 • Stark samarbetsförmåga

 • Uthållighet

 • Flexibilitet

PRAKTISK INFORMATION

 • Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpnade urval och processen består av tre tester och två intervjuer. Du behöver klara samtliga tester för att kunna skicka in din ansökan. Öka därför dina chanser att få en plats genom att genomföra testerna så snart som möjligt!

 • Sök till AW Academy genom att klicka på ”Ansök här på annan site” och klicka sedan på ”Utför testet” överst på landningssidan.

 • Har du specifika frågor om AW Academy och utbildningen besvaras dessa på vår Academymail under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen.

VAD ÄR AW ACADEMY?
Vi är övertygade om att tiden är inne för en ny typ av utbildning. Därför har vi startat AW Academy, en skola som erbjuder Accelerated Learning Programs. Vi förbereder och utbildar människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Det här gör vi genom att kombinera en utmanande rekryteringsprocess som lägger vikt på vad personer kan göra imorgon, inte vad de gjorde igår. Samt ett skräddarsytt utbildningspaket som vi tagit fram tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Det här skapar en utbildningsmiljö där verkligt ambitiösa människor har möjlighet att nå sin fulla potential.

AW Academy är en del av Academic Work och vi bygger framtidens skola, idag!

 

Academy – se vad våra IT konsulter tycker om programmet!

 

Dela detta jobb

Bli IT-konsult via AW Academys utbildning på 12 veckor

Academic Work