itjobb.se

Bolagsjurist - IT inriktning

Ort
Utgår

2019-10-31

Ansök nu

Bolagsjurist - IT inriktning

Du erbjuds en spännande och varierad roll som bolagsjurist hos en unik arbetsgivare inom bank- och försäkring med kontor på Gärdet i Stockholm. Du kommer att ges tillfälle att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom IT-området och inom bank- och försäkringsområdet utifrån ett koncernövergripande perspektiv.

Om jobbet
Vi söker en engagerad bolagsjurist med IT-inriktning till avdelning Bolagsjuridik. Du kommer att ha en spännande roll med inriktning mot IT-avtalsområdet. Du kommer i övrigt att arbeta brett och bistå LFAB-koncernen med juridisk rådgivning inom Bolagsjuridiks ansvarsområden. Du kommer att granska och upprätta avtal, tolka och tillämpa lagar och andra regler, delta i projekt och arbeta med LFAB-koncernens interna regelverk.  Du kommer även att ha styrelsesekreteraruppdrag i LFAB-koncernens bolag.

Utbildning och erfarenhet
Vi vill att du har en jur kand-examen, gärna med tingsmeritering eller annan likvärdig arbetslivserfarenhet och minst fyra års erfarenhet av affärsjuridiskt arbete vid advokatbyrå eller företag. Förutom goda kunskaper inom associationsrätt och allmän avtalsrätt efterfrågar vi erfarenhet av att upprätta och förhandla avtal inom IT-området.

Vem är du?
Som person är du strukturerad, resultatorienterad och har hög arbetskapacitet. Vidare har du god samarbetsförmåga, integritet och ett prestigelöst förhållningssätt. Du är analytisk och har en god stilistisk förmåga och behärskar engelska i tal och skrift.

Om oss
Bolagsjuridik arbetar brett inom affärsjuridiken med särskilt fokus på associationsrätt, avtalsrätt och näringsrättsliga regler. Andra prioriterade områden är kapitalförvaltningsjuridik, IT-rätt, immaterialrätt, marknadsrätt, konkurrensrätt och transaktionsrelaterad juridik. Inom IT-området arbetar vi med avtal rörande bland annat licensiering, utveckling, systemleveranser, molntjänster och drift av system. Vi lämnar även juridiskt stöd i upphandlingar och tvistelösning och avseende de regelverk som rör tillståndspliktiga bolags utläggning av verksamhet. Avdelningen består idag av nio jurister och en assistent.

Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering.

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare

Sista ansökningsdag:
2019-10-31

Arbetsplats
Stockholm


Kontaktperson
Anna Rygaard 
Chef
08-588 419 33
Linnéa Niklasson 
Facklig representant Forena
08-588 413 81
Tomas Hansson 
Kontaktombud SACO
08-588 414 41

Dela detta jobb

Bolagsjurist - IT inriktning

Länsförsäkringar AB