itjobb.se

Vi söker en

Business Analyst med kunskap och intresse för produktion och planering.

Vi söker dig som

är en erfaren och driven specialist med några års liknande arbetslivserfarenhet och vana att driva projekt. Du har en universitetsexamen, gärna som systemutvecklare eller ingenjör med inriktning mot IT. Det är en fördel om du har arbetat i en internationell miljö, gärna inom process- eller tillverkningsindustri.

Du har efarenhet från affärssystem och då med fokus på produktion och planering inom supply chain. Det är starkt meriterande om du har arbetat med M3 som är vårt affärsystem, likaså M3 Mashups och API:er samt sidosystemet Merit Portal. Vi ser gärna att du har processkunskap, kan programmera och har erfarenhet av SQL. 

För tjänsten är det viktigt att du kommunicerar helt obehindrat på svenska och att du har mycket goda kunskaper i engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Som person är du analytisk, noggrann, ansvarstagande och levererar med hög kvalitet. Du har en förmåga att prioritera och att arbeta mot deadlines. Det är viktigt med god samarbetsförmåga, kunna uppfatta och förstå organisationens olika behov och driva det vidare.

Om tjänsten

Tjänsten är placerad på Höganäs AB i Höganäs. Som Business Analyst inom produktion och planering tillhör du BPD (Business Process Development). I teamet ingår tolv specialister med olika ansvarsområden inom BI (Business Intelligence), ERP och QA/QC som alla delar med sig av sin expertis. Du rapporterar till Business Process Development Manager, Anna Henriksson, som i sin tur rapporterar direkt till vår CFO, vilket ger korta beslutsvägar och stor möjlighet att påverka.

Du kommer att ansvara för att utveckla Höganäs globala processer kopplade till koncernens affärssystem för produktion och planering. För planering använder vi MRP, S&OP och Forcasting. Inom produktionen handlar det om interface mot MES, product data management, PAC, routing m.m. I arbetet ingår att designa arbetsprocesser och M3 konfiguration för att stödja verksamheten. Ditt ansvar löper över hela livscykeln, från krav till utveckling, test, produktionssättning och övervakning/felsökning i drift. Du har nära kontakt med användare på alla nivåer i organisationen. Du bidrar i projekt- och förvaltningsaktiviteter med att ta fram och implementera lösningar i enlighet med våra riktlinjer och standarder.

Du kommer att ha ett nära samarbete med funktionerna finans, inköp, logistik, underhåll och kvalitet. Eftersom du arbetar globalt kommer du få möjlighet till många internationella kontakter som du kommer kommunicera med online, över telefon men också på plats i bl.a. USA, Brasilien, Korea och Kina. Tjänsten innefattar ca 25-35 resdagar per år.

Huvudkontoret ligger i vackra Kullabygden och är granne med både hav och Kullabergs naturreservat vilket ger dig möjlighet till en aktiv fritid. Större städer som Köpenhamn, Malmö och Helsingborg, med allt vad de har att erbjuda, ligger endast en kort buss- eller tågresa bort.

Urval kommer att ske löpande, så vi ser gärna att du skickar in din ansökan omgående.

Att jobba på Höganäs

Vår ambition är att vara en arbetsplats där du kan utvecklas och känner att jobbet bidrar till att skapa mening i tillvaron. Vi har en tydlig ledningsfilosofi och det är genom mångfald, samarbete och prestigelöshet vi utvecklar varandra och vår arbetsplats. Vi ser alla som arbetar här som ledare, oavsett position, när vi tar oss an de utmaningar världen och vi står inför. I nära samarbete med vår omvärld styr vi mot vår vision om ett hållbart samhälle – Inspirera industrin att göra mer med mindre.

Mer om Höganäs

Höganäs är världens ledande tillverkare av järn- och metallpulver. Vi ser oändliga möjligheter med våra produkter. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi framtidens bilkomponenter, produkter för lödning, elektriska motorer och system för hållbar energiproduktion. Höganäs grundades 1797 och har idag verksamhet i 17 länder. Sammanlagt är vi 2 500 engagerade medarbetare som år 2019 skapade en omsättning på 10,343 MSEK. Ägare är Lindéngruppen och Wallenberg-ägda FAM.

Contact person

Anna Henriksson

Manager Business Process Development

Anna.Henriksson@hoganas.com

Anna Grahn

HR Manager

anna.grahn@hoganas.com

Logo

Business Analyst, production and planning

Ansök nu

Dela detta jobb