itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Business Intelligence (BI) kollega till Stab Ekonomi och Inköp

Ort
Utgår

2022-08-28

Ansök nu

Business Intelligence (BI) kollega till Stab Ekonomi och Inköp

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas främsta universitetssjukhus med mer än 15 000
medarbetare och ca 20 miljarder i årlig omsättning. Tillsammans med Karolinska Institutet utgör
sjukhuset ett medicinskt centrum med högt internationellt anseende.

Stab Ekonomi och Inköp söker nu en ny kollega till enheten Utveckling och Data som kommer att jobba med BI.

Stabens uppdrag är att tillse att sjukhusets ekonomiska resultat redovisas på ett korrekt sätt både externt och internt. Vi stöttar verksamheten i planering, uppföljning, rapportering och analys av Karolinskas ekonomi och vårdproduktion. Vi ansvarar för ekonomistyrning av sjukhusets verksamhet samt utveckling och förvaltning av våra ekonomiprocesser som ekonomisk planering, självkostnader och KPP samt fakturering. Vi har även ett samordnande ansvar för styrningsfrågor samt ansvarar för upphandling och inköp.

Karolinska har verksamhet både i Huddinge och Solna. Sjukhusen har bra kollektivtrafiksförbindelser och goda parkeringsmöjligheter. Vi erbjuder ett flexibelt arbete med goda förmåner och trevliga kollegor.

Läs mer om våra förmåner här.

Om tjänsten
I rollen kommer du att arbeta självständigt och bidra till att skapa värde för verksamheten genom att:

 • Kravställa och delta i utveckling av BI-applikationer
 • Support till användare av BI-applikationer
 • Skapa rapporter och visualisera data

Du kommer även att arbeta med att ta emot utvecklingsönskemål avseende informationsförsörjning och systemstöd. Säkerställa att de blir genomförda, genom egen utveckling eller via beställning till Karolinska IT eller systemleverantör.

Vi ser att tjänsten på sikt kommer att innebära att du kan bidra till en ökad grad av standardisering och automatisering av processerna inom Stab Ekonomi och Inköp genom att kravställa/utveckla användarvänliga och anpassningsbara systemstöd.

Vi söker
Dig som är trygg i din yrkesroll. Vi ser gärna att du har minst fem års arbetserfarenhet inom relevant område. Du har från tidigare anställningar vana av att arbeta med komplexa frågor och kan bryta ner dem med fokus på problemlösning.

Som person ser vi att du:

 • Är initiativtagande. Du kan sätta igång aktiviteter och uppnår resultat.
 • Arbetar på ett strukturerat sätt. Du organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, sätter upp och håller tidsramar.
 • Kommunicerar på ett tydligt sätt. Du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Kvalifikationer
Krav:

 • Högskoleutbildning, inom Ekonomi/IT eller utbildning/yrkeslivserfarenhet som bedöms likvärdig.
 • Erfarenhet av utveckling eller visualisering i BI-verktyg.
 • Vana av att hantera stora mängder data.

Meriterande:

 • Erfarenhet av att visualisera data i Tableau.
 • Erfarenhet av utveckling i Planning Analytics.
 • Om du tidigare arbetat i en sjukvårdsorganisation.
 • Avancerad kunskap i Excel.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett
personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@regionstockholm.se

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Stab Ekonomi och inköp
För att stödja sjukhusets alla kliniska verksamheter arbetar jurister, ekonomer, kommunikatörer, HR, Inköpare och IT för att vi tillsammans ska generera vård i världsklass och vara en verkligt Attraktiv Arbetsgivare! På https://www.karolinska.se/om-oss/om/organisation/Administrativa-verksamheter/ kan du läsa mer om oss.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Business Intelligence (BI) kollega till Stab Ekonomi och Inköp

Karolinska Universitetssjukhuset