itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Vi är Mercur

Mercur har sin kärna i business intelligence och vår egenutvecklade programvara, Mercur Business Control, som har stöttat hundratals kunder inom verksamhetsstyrning och beslutsstöd i över fyrtio år. I rollen som Business Intelligence konsult kommer du att arbeta i kundprojekt där du ansvarar över projektledning, implementering och uppsättning av systemet samt får möjlighet att vägleda kunder till den bästa lösningen anpassat till just deras verksamhet.

 Din arbetsdag

Som Business Intelligence konsult hos oss på Mercur har du en dynamisk och varierande vardag. En vanlig dag kan till exempel inledas med ett uppstartsmöte där du gör en kravanalys och bollar idéer ute hos kund. Vidare under dagen kan du arbeta från kontoret med kundanpassningar och att bygga/designa rapporter. Under lunchen kan du välja att träna på gymmet i grannhuset med dina kollegor eller så äter du lunch på favoritrestaurangen Villa Wera följt av en promenad längs vattnet. Under eftermiddagen kan du hålla i en utbildning för en ny kund eller tillsammans med dina kollegor ta fram svara på frågor från kunder med nya utmaningar i systemet. Tillsammans med dina kollegor arbetar du i implementeringsprojekt där du är med från ax till limpa.

Du kommer bland annat att arbeta med:

 • Proaktivt kundbemötande och kundansvar

 • Kartläggning av behov och specifikation av lösning

 • Systemdesign

 • Implementering och projektledning

 • Integrationer

 • Kund- och branschspecifika lösningar

 • Test, driftsättning och utbildning


Vem är du?

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med systemlösningar och/eller implementeringsprojekt där du stimuleras av problemlösning. Du drivs av ett affärstänk i hur du kan stödja kunden i att utveckla sin verksamhet.

För att trivas i rollen har du erfarenhet av:

 • Ekonomi inom till exempel controlling eller redovisning och/eller IT från arbete som systemansvarig, systemförvaltare eller applikationskonsult.

 • Att ha arbetat i Mercur Business Control eller andra BI- eller affärssystem, som till exempel superuser eller produktägare.

 • Ekonomistyrning, exempelvis förståelse för ekonomi- och verksamhetsstyrningsprocesser som budget och prognos.

 • Att agera konsultmässigt och tycker det är roligt att arbeta med olika typer av företag och organisationer.

 • Att ansvara över egna projekt

 • Programmering/scripting

I denna roll behöver du kunna uttrycka dig i svenska och engelska väl i tal och skrift och ha en akademisk examen inom till exempel ekonomi, IT-inriktad utbildning, som civilingenjör eller industriell ekonomi. 

Vad vi erbjuder dig!

Vi är ett familjärt företag med en öppen och kreativ företagskultur som bygger på gemenskap och samarbete i det dagliga arbetet. Vi befinner oss i en expansiv fas och är idag 85 anställda med huvudkontor i Solna Strand nära centrala Stockholm och lokalkontor i Göteborg, Malmö och Bracknell utanför London.

Hos oss finns det ett flertal karriärvägar att utvecklas inom, bland annat consulting, ledarskap, utveckling och presale.

Vi gillar att ha roligt tillsammans och ser att en stark gemenskap är något som får oss att växa. Vi ses gärna på en AW, fredagsfrukost, idrottsaktiviteter eller åker skidor under en kick-off. Vi erbjuder även förmåner i form av en heltäckande hälso- och sjukvårdsförsäkring och ett generöst friskvårdsbidrag.

Mercur har tre år i rad fått utmärkelsen Great Place to Work vilket vi är mycket stolta över. Ett tydligt bevis på detta är att alla på företaget, hela 100%, tycker att Mercur är en mycket bra arbetsplats!

Tjänsten är placerad i Solna och där arbetar över 40 av dina blivande konsultkollegor. Utöver det har vi avdelningar för utvecklare, support, sälj, marknad, ekonomi och HR.

Du kommer att tillhöra ett mindre konsultteam med en dedikerad teamleader där du inledningsvis har en introduktionsperiod tillsammans med andra nya kollegor där ni lär er systemet, Mercur Business Control, och sedan slussas in i kundprojekt.

Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse. 

Sök tjänsten!

Denna rekryteringsprocess hanteras av vår rekryteringsansvarig, Annie Axedin. Vid eventuella frågor kontakta gärna Annie på annie.axedin@mercur.com eller på nummer 070 810 68 80.

Varmt välkommen med din ansökan.

 

Business Intelligence Konsult till Stockholm

Ansök nu

Dela detta jobb