itjobb.se

Business Intelligence Specialist med förståelse för ekonomi till Atea

Företag Mpya Finance
Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-09

Ansök nu

Business Intelligence Specialist med förståelse för ekonomi till Atea

Är du en lösningsorienterad och analytisk person med goda kunskaper inom Business Intelligence (BI) och ett starkt affärsdriv? Vill du arbeta på en innovativ arbetsplats med höga ambitioner och stark tillväxt? Då ska du söka rollen som BI Specialist på Atea!

Atea har medarbetare som brinner för att vara med och bygga ett bättre Sverige med hjälp av IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Så för oss är det viktigt att du liksom vi lever dessa värderingar. Vi är svenska landslaget i IT-infrastruktur. Vill du också vara en del av landslaget?

Om rollen

Tjänsten passar dig som har goda kunskaper och erfarenhet inom Business Intelligence, har ett genuint intresse för IT och förståelse för ekonomi. Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen att vara:

  • Utveckling och förvaltning av våra systemlösningar inom BI och Business Control avseende verksamhetsstyrning och uppföljning
  • Hantering av datastruktur och kvalitetssäkring av data
  • Vara en viktig och sammanbindande länk mellan verksamheten och IT
  • Arbeta med systemstöd för olika processer inom Business Control
  • Delta i utveckling av ekonomiska modeller för målsättning, uppföljning och styrning av verksamheten

I denna roll som BI-specialist ingår du i ett centralt controllersteam om 6 personer inom Atea Sverige och rapporterar till Ateas Ekonomichef.

Vem är du?

Du har akademisk examen och några års erfarenhet av att arbeta som BI Specialist, Business Controller med inriktning mot IT, IT-ekonom eller liknande. För att lyckas i den här rollen behöver du ha kunskaper inom data- och informationshantering, Business Intelligence och visualisering av data utifrån affärsbehov. Det är meriterande om du har förståelse för SQL-programmering samt tidigare erfarenhet av Bizview, Qlickview och/eller Power BI.

Vi söker dig som vill arbeta i en verksamhetsnära roll där du får kombinera dina specialistkunskaper inom Business Intelligence med dina kunskaper inom controlling och ekonomi. Du har en hög analytisk förmåga, är serviceminded och trivs i en roll där du är länken mellan IT och ekonomi och du har lätt för att anpassa din kommunikation efter situation. Du har ett genuint driv att utveckla såväl verksamheten som dig själv och arbetar resultatfokuserat samt affärsinriktat.

Ateas erbjudande till dig

Sverige är fantastiskt! Vi har förmånen att leva i ett av världens finaste länder. Genom att skapa en it-infrastruktur i världsklass är Atea med och lägger grunden till ett smartare och mer innovativt Sverige. Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt.

Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, har ca 7 400 medarbetare, marknadsledare i Norden och Baltikum och är den näst största it-infrastrukturleverantören i Europa. Koncernen hade en omsättning på drygt 34,7 miljarder norska kronor 2018 och är noterad på Oslo Börs.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Atea med Mpya Finance. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Elin Allskog på elin.allskog@mpya.se eller Åsa Schramm på asa.schramm@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Dela detta jobb

Business Intelligence Specialist med förståelse för ekonomi till Atea

Mpya Finance