itjobb.se

Bactiguard är ett svenskt medicinteknikbolag med global marknadsnärvaro och egen verksamhet i Sverige och Malaysia. Huvudkontoret och en av tre produktionsanläggningar ligger i Tullinge, Stockholm. Vårt uppdrag är att öka patientsäkerheten och rädda liv med hjälp av vår unika teknologi. Vi utvecklar och tillhandahåller infektionsförebyggande lösningar på en global marknad. Genom att minska risken för vårdrelaterade infektioner och reducera användningen av antibiotika så kan vi reducera behovet av resurser och därmed även minska kostnader för sjukvården och samhället. Covid-19 pandemin har ytterligare visat på vikten av att arbeta med infektionsprevention. Vår företagskultur är entreprenöriell och bygger på ett dynamiskt förhållningssätt där vi är lyhörda, kreativa och förändringsbenägna. Vårt samarbete bygger på tillit och ett gemensamt ansvarstagande där alla får möjlighet att vara med och påverka och bidra till kontinuerligt lärande och utveckling. Vi nu är inne i en stark expansionsfas och har runt 190 anställda varav cirka 35 i Sverige. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Vi söker
En Business-IT Manager med starkt driv och som är redo att ta sig an det operativa ansvaret för applikationsportföljen, Informationssäkerheten samt teknikanvändningen på Bactiguard. Vi står inför en spännande tillväxtresa och ska förstärka teknikanvändning och digitalisering. Du är Civilingenjör och med flera års erfarenhet av rollen som tex IT Chef i ett mindre bolag, systemägare av en applikationsportfölj, projektledare för en ERP implementation alt annan ledande befattning inom teknologiområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av ERP-systemet Jeeves, digitala transformationer eller har arbetat på ett noterat bolag. Arbetslivserfarenhet från liknande bolag och bransch är också en merit.

För att lyckas i rollen ser vi att du är självgående och strukturerad. Du tycker om att ha helhetsansvaret för IT funktionen samtidigt som du gärna rycker in där det behövs. Du är prestigelös, lyhörd, analytiskt lagd och intresserad av att identifiera förbättringsområden. Du är en duktig kommunikatör har lätt att uttrycka dig i tal och i skrift såväl på svenska som på engelska.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer att innefatta:

 • Bactiguards IT- och informationssäkerhetsstrategi och roadmap, inklusive relaterade policies, standard operating procedurers (SOP) och riktlinjer för att uppfylla och upprätthålla affärs-

 • och juridiska standarder och krav enligt medicintekniska regelverk

 • Ägarskap av Bactiguards IT-arkitektur, lösningar och tekniska miljöer

 • IT- och informationssäkerhetsrelaterade risker och hantering av dessa

 • Ansvarig för leverantörshantering på strategisk, taktisk och operativ nivå - till exempel med partnern för IT-drift, underhåll och support. Detta inkluderar uppföljning av kostnader och leveranser i enlighet med befintliga kontrakt Kontaktperson för externa aktörer angående IT- och informationssäkerhetsfrågor

 • Bollplank till Bactiguards ledningsgrupp samt affären i IT-relaterade frågor som nya lösningar, applikationer och plattformar

 • Ansvar för att driva IT-relaterade affärsutvecklingsprojekt och förändring

 • Du rapporterar till CFO

Kompetenskrav

För att bli framgångsrik och trivas i den här rollen har du en akademisk examen och minst fem års erfarenhet av liknande tjänst på såväl strategisk som operativ nivå i en internationell verksamhet. Som person är du utåtriktad, flexibel och har lätt för att skapa förtroende i nära samarbete med andra, både internt och med våra IT leverantörer. Du är också handlingskraftig, självgående, resultatinriktad och visar en god affärsmässig förståelse. Du trivs med att röra dig mellan strategiska och operativa frågor med ett professionellt bemötande i alla led. Vi tror att du är en person med:

 • Bred kunskap om IT, livscykelhantering av software, sourcing och implementation

 • Uppdaterad kunskap om marknadstrender och teknikutveckling

 • Erfarenhet av att hantera serviceavtal och upphandling av programvara och tjänster

 • Erfarenhet av affärsanalys och utveckling med hjälp av digitaliseringsstrategier

 • Erfarenheter av projektledning samt olika metoder (vattenfall vs agilt etc)

Då vi är i en expansiv utvecklingsfas är det viktigt att du ser vår förändringsresa som en spännande utmaning där du är med och bidrar med egna initiativ och erfarenheter.

Du erbjuds
Vi erbjuder dig en utmanande och självständig roll i en informell, global och dynamisk arbetsmiljö. Vi har goda anställningsvillkor och ger möjligheter till professionell utveckling. Tjänsten är en tillsvidareanställning och start sker i överenskommelse med dig.

Skicka in dig ansökan, bestående av CV och personligt brev, till application@bactiguard.com. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta vår HR Manager Tina Westdahl på 070-147 26 28. Vi ser fram emot att höra från dig!

Business-IT Manager till Bactiguard

Företag BACTIGUARD AB
Ort
Utgår

2021-08-31

Ansök nu

Dela detta jobb