itjobb.se

Business Partner/Category Manager IT

Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-28

Ansök nu

Business Partner/Category Manager IT

Inköp har precis påbörjat en spännande resa inom Länsförsäkringar och söker dig som vill vara med och bidra till att etablera IT- inköp på en ny nivå. Vi på Länsförsäkringar AB söker en Business Partner/Category Manager IT till Inköpsgruppen inom vår avdelning Verksamhetsstöd inom Ekonomi & Finans.

Om jobbet
Business Partner/Category Manager IT-rollen är en helt ny inom Inköpsgruppen. Du kommer därmed att ha en betydande roll i den påbörjade förändringsresan inom inköp och ansvara för att etablera nya arbetssätt, metodik och etablera strukturerat samarbete med interna stakeholders inom IT-området. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du är affärsmässig, driven person som tillsammans med olika IT-verksamheter fortsätter vår kommersiella förflyttning inom inköp för att säkerställa bästa möjliga totalkostnad och kvalitet.

Rollen ställer mycket höga krav på proaktivitet, egen drivkraft och kommunikativ förmåga. I dina ansvarsområden ingår att:

 • Etablera långsiktiga planer/pipeline genom proaktiv interaktion med stakeholders och aktivt bidragande till affärsbeslut inom IT-området.
 • Etablera sourcing strategier och segmentera leverantörer för att definiera interaktionsmodell och säkerställa professionella leverantörsrelationer på alla plan i samarbete med affärs- och leverantörsansvariga
 • Analysera kostnader och affärsbehov, ta tillvara på marknadstrender, innovationskraft, digitalisering och förändrade behov över tiden – externa leverantörer bidrar till vår utveckling!
 • Representera inköp i olika forum för att förstå behov inom IT - verksamheten och säkerställa att inköp arbetar effektivt och i enlighet med uppsatta mål/strategier
 • Driva upphandlingar och andra aktiviteter utifrån behov
 • Samarbete och stöttning av Sourcing Managers inom inköpsgruppen

Du rapporterar till Inköpschefen för Länsförsäkringar AB-koncernen.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant akademisk bakgrund och mångårig, dokumenterad erfarenhet av liknande roller inom kvalificerat kategoribaserat IT- inköpsarbete i stora organisationer.

Vem är du?
Som person trivs du med att ha en ledande roll och att alltid sträva efter hög professionalism. Du är självgående och driven, har en god kommunikationsförmåga och har lätt att bygga relationer internt och externt. Du har strategisk höjd i ditt arbetssätt men även förmågan att kunna agera taktiskt och operativt när så krävs. Du arbetar situationsanpassat med olika leverantörer och har förmågan att bygga långsiktiga partnerrelationer med ömsesidiga fördelar utan att förlora affärsmässigheten över tid. För att trivas hos oss är det också viktigt att du är öppen för förändring och vill vidareutvecklas i din roll och i verksamheten.  

Vi söker dig som har: 

 • erfarenhet av att ha arbetat i större organisationer med outsourcad IT-miljö 
 • erfarenhet av funktionsupphandling och stora komplexa tjänsteavtal med globala leverantörer  
 • erfarenhet av att arbeta med kommersiella frågeställningar inom tekniskt komplexa områden  
 • erfarenhet av IT-verksamhet och IT-kontrakt inkl. SLA  
 • erfarenhet av att etablera kategoribaserat arbetssätt i stora organisationer
 • lång erfarenhet som leverantörsansvarig, kategoriansvarig eller liknande   
 • mycket god kommunikationsförmåga  
 • förmåga att arbeta strukturerat, analytiskt och med ett starkt driv 
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift  
 • akademisk examen såsom civilingenjör eller högskoleexamen inom IT, ekonomi eller juridik 

Om oss
Inköps uppdrag är att på bästa sätt utnyttja Länsförsäkringar AB-koncernens totala köpkraft och vi ansvarar för att upphandla, omförhandla och ta initiativ till att effektivisera LFAB-koncernens leverantörsavtal med målsättningen att få bästa möjliga totalkostnad, kvalitet och villkor avseende produkt- och tjänsteinköp. Vi vill därigenom ständigt bidra till förbättrad lönsamhet och effektivitet. Vårt mål är att Inköpsfunktionen ska vara en naturlig strategisk samarbetspartner så att verksamheten får ut bästa möjliga affärsvärde.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så tveka inte att söka redan idag. Observera att rekryteringen tar en paus mellan v.28-30 på grund av semesterperiod.

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare 

Sista ansökningsdag:
2019-08-28

Arbetsplats
Stockholm 

Kontaktperson

Marie Nordhemmer 
Chef
+46-725786135

Ulrika Taylor 
Kontaktombud Forena
08-588 404 25

Erika Berglund 
Kontaktombud SACO
08-588 404 94

Dela detta jobb

Business Partner/Category Manager IT

Länsförsäkringar AB