itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Change Manager, framtidens vårdinformationsmiljö

Ort
Utgår

2022-10-03

Ansök nu

Change Manager, framtidens vårdinformationsmiljö

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Regionstyrelsen, som är Koncernkontorets politiska organ, har beslutat om att genomföra program Framtidens vårdinformationsmiljö (FVM) vilket syftar till att ge medborgare och medarbetare inom hälso- och sjukvård i Västra Götaland en modern vårdinformationsmiljö som ger invånarna en tillgänglig hälso- och sjukvård med hög kvalitet och stor delaktighet. Nya, gemensamma arbetssätt och processer förenklar arbetet i hälso- och sjukvården och frigör tid som gynnar patienterna. Läs mer om FVM här.

Är du en person som trivs i en föränderlig miljö och drivs av att skapa struktur i denna föränderliga miljö? Vi söker nu en Change Manager FVM till enhet FVM Utveckling i vår leveransorganisation inom Koncernstab digitalisering, Koncernkontoret. Leveransorganisations huvuduppgift är att leverera och ansvara för utveckling, förvaltning, drift och support av VGR’s IT-tjänster och applikationer. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare!

Ditt uppdrag
I din roll som Change Manager FVM kommer du att äga, utveckla och leda changeprocessen, baserat på det internationella ramverket ITIL, inom leveransen för FVM. Det innebär att både äga och utveckla processen genom att kontinuerligt mäta och följa upp, men även aktivt leda processen för både tekniska och funktionella ändringar oavsett om förändringen är initierad av verksamheter inom VGR eller av leverantören av det kärnsystem som upphandlats, Millennium från Oracle Cerner.​ Rollen innebär ett ambassadörskap där du representerar Changeprocessen och närliggande frågor i olika sammanhang. Du förväntas utbilda och coacha de personer som jobbar i och kring changeprocessen i vardagen. Du säkerställer att processen är ändamålsenlig, effektiv och att den efterlevs (tillsamman med linjechefer). I rollen ingår också att planera och genomföra beslutsmöten (CAB) och att kommunicera beslutade ändringar till samtliga intressenter.

​Du ansvarar, tillsammans med Test Manager FVM, domänansvarig FVM och integration lead FVM, för att ny funktionalitet och tekniska förändringar kan tas i bruk effektivt, med hög kvalitet och på utsatt tid. Du leder arbetet med prioritering mellan förändringsönskemål och stödjer våra självstyrande, agila team i arbetet med att införa dessa.  Du kommer även leda genomförandet av större releaser. Du utvärderar kontinuerligt processen och dess effektivitet utifrån definierade processmål. Tillsammans med Test Manager FVM bidrar du till att en teststrategi tas fram och implementeras. Tillsammans med domänansvarig FVM bidrar du till att en plan för test- och produktionsmiljöer tas fram och implementeras. Tillsammans med integration lead FVM bidrar du till att forma integrationsområdet för FVM Utveckling genom att identifiera ansvarsområden och gränssnitt mot VGRs eget integrationscenter såväl som leverantörens.

Vad kan vi erbjuda dig?

 • Vi erbjuder möjligheten att göra skillnad i vardagen för 1,7 miljoner människor i Västra Götaland.
 • Vi erbjuder möjligheten att göra skillnad i det vardagliga arbetet för omkring 70.000 medarbetare inom hälso- och sjukvården i Västra Götaland.
 • Vi erbjuder möjligheten att vara med och utforma, och i vissa fall helt skapa, förändringshanteringen för FVM.
 • Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans. I detta fall innebär det att vi erbjuder möjligheten att utgå ifrån något av våra kontor i Borås, Mölndal, Skövde eller Vänersborg.

För att lyckas i rollen behöver du:

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom IT.
 • Flerårig erfarenhet från arbete inom IT-sektorn såsom tex utvecklare, IT-arkitekt, projektledare eller teknisk förvaltningsledare.
 • Flerårig erfarenhet från arbete med förändringsledning i komplexa miljöer innehållande många intressenter och kontaktytor.
 • Kunskap och praktisk erfarenhet av ramverket ITIL 

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete som Change Manager.
 • Erfarenhet av etablering av changeprocesser.
 • Erfarenhet av arbete i offentliga organisationer, extra meriterande är erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård.
 • Erfarenhet av införande av agila metoder inom en förvaltningsorganisation baserad på ramverket ITIL
 • Certifiering i ramverket ITIL

Personliga egenskaper

 • Trivs i en föränderlig miljö.
 • Trivs att leda andra genom förändring.
 • Drivs av att skapa ordning och struktur i en föränderlig miljö.
 • Är självgående, vilket innebär att du kan initiera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt för dig själv och, vid behov, även för andra.
 • Är lösningsorienterad och resultatfokuserad.
 • Har god samarbetsförmåga, vilket innebär att du är lyhörd och kommunikativ i kontakt med andra.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. 

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Change Manager, framtidens vårdinformationsmiljö

Västra Götalandsregionen IT