itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Chef Automatisering & IT-utveckling

Bli en av Länsförsäkringar Skånes drygt 600 medarbetare som alla strävar efter att ge våra kunder ett enklare och tryggare liv! Våra 450.000 kunder äger oss och en naturlig följd av det är vårt samhällsengagemang och breda utbud av kunskap och råd kopplat till boende, företagande, hälsa och ekonomi

Länsförsäkringar Skåne står inför en stor transformation och landskapet för vår affär förändras snabbt. Vi vill fortsätta vara relevanta, personliga och kundens första val! En ny affär behöver utvecklas för att möta våra kunders behov och krav nu och i framtiden. Våra grundpelare i allt vi gör är engagemang, samverkan, utveckling och enkelhet.

Genom att gå med oss kommer du att få vara en del av den resa som Länsförsäkringar Skåne är på – transformeras från ett ”traditionellt” försäkringsbolag till en allomfattande trygghetsleverantör.

Automatisering och digitalisering har en viktig roll i vår strategi för att möta våra kunder genom moderna gränssnitt och stötta våra medarbetare

Vi söker dig som vill vara med och leda utveckling av digitala lösningar med fokus på både verksamhets- och kundnytta.

Som chef för automatisering och IT-utveckling är du bryggan gällande automatisering och digitalisering mellan verksamheten och IT. Du ska driva utvecklingsinitiativ ur ett digitaliseringsperspektiv och behöver därmed ha mycket god förståelse för IT-utvecklingsprocesser, verksamhetsprocesser och kundprocesser.

Du ansvarar för att arbeta i uppdrag och projekt initierade av både verksamhet och IT. Du drivs av att leverera verksamhetsnytta och kundnytta och du brinner för att leverera projekt med kvalitet på utsatt deadline.

Du tillhör enheten Transformation, utveckling och IT som idag bestå av två avdelningar: IT-support och förvaltning och Automatisering och IT-utveckling som du blir är chef för.

Ditt huvudansvar är att säkerställa avdelningens roll som en professionell, serviceinriktad och flexibel del av Länsförsäkringar Skåne. Du kommer att hantera både kundernas och verksamhetens krav och att agera kravställare mot externa leverantörer och partners.

Vem vi letar efter

 • Du har erfarenhet av att leda utvecklingsteam, gärna från en projektstyrd organisation.
   
 • Kontaktytorna i rollen är många och kräver god förmåga att skapa förtroende och samarbeta för att nå resultat. Du motiveras av att hitta lösningar tillsammans med andra och använder interna och externa samarbetspartners för att realisera initiativ och projekt.
   
 • Du har erfarenhet av att arbeta med leverantörer i en outsourcad miljö och är duktig på leverantörsstyrning så att samverkan, kapacitetsplanering av resurser och uppföljning sker professionellt och effektivt.
   
 • Du har en högskoleexamen med fokus på IT eller annan relevant utbildning inklusive erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig. 
   
 • Du har minst 5 års bakgrund inom IT med inriktning mot projektledning och utveckling av IT-lösningar, gärna inom Bank- och Försäkringssektorn.
   
 • Du brinner för utveckling, digitalisering, följer med vad som händer i omvärlden och har erfarenhet av agila utvecklingsmetodiker.
   
 • Du har mycket god förståelse för lösningsarkitektur och det är meriterande är om du har aktivt jobbat som lösnings- eller Enterprise arkitekt.
   
 • Vi vill gå mot att bli ett mer datadrivet företag och det är därför meriterande om du har erfarenhet av BI- och datadriven utveckling.
   
 • Du trivs i en ledande roll och är bra på att skapa effektiva team, men har samtidigt inga problem med att vara en teammedlem själv. Du är prestigelös och inspireras av att stå inför nya utmaningar. Du kommunicerar budskap och information på ett enkelt, tydligt och inspirerande sätt i både skrift och tal. Du är duktig på att sälja och lyssna in idéer och förslag i syfte att skapa engagemang och utveckling.

Placering
Du kommer att arbeta på vårt nyrenoverade kontor i centrala Malmö. Tjänsten kan innebära resor inom Skåne och Sverige.

Ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan tiden för ansökan har gått ut. Vi ser därför att du skickar in din ansökan i form av CV och personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 31 juli.

Vill du veta mer
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta någon av nedan;

Nebojsa Bjelobrk CIO; Nebojsa.bjelobrk@lansforsakringar.se,

Therese Jung HR therese.jung@lansforsakringar.se
Forena; Therese Bergöö Therese.Bergoo@lansforsakringar.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Chef Automatisering & IT-utveckling

Länsförsäkringar Skåne