itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Chef IT-styrning | SJ | Stockholm

Företag Experis AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-09-30

Ansök nu

Chef IT-styrning | SJ | Stockholm

SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg. Vi är stolta över att ha utsetts till Sveriges grönaste varumärke, bästa inrikes transport och Europas mest digitala reseföretag.

 

SJ står inför en mängd spännande möjligheter och utmaningar de kommande åren. Vi fortsätter vår förändrings- och expansionsfas där digital innovation står högt på agendan vilket förutsätter ett nära samarbete mellan IT och affärsverksamhet. Som IT-organisation vässar vi nu vår kompetens och våra arbetssätt så att vi på ett snabbt och agilt sätt kan anpassa oss utifrån verksamhetens behov - idag och i framtiden.

 

Vi söker nu en trygg och erfaren ledare till gruppen IT-styrning vilken utgör en central funktion inom SJs IT-organisation. Som Chef för IT-styrning ansvarar du för en grupp av verksamhetsutvecklare, agila coacher samt årt Lean PMO. Tillsammans arbetar ni med att utveckla ITs processer, metoder, styrning och uppföljning. Gruppen har även en viktig uppgift att stötta i arbetet med hur IT-organisationen jobbar med strategi & verksamhetsplaner.

SJ genomgår en omfattande agil transformation där all IT-utveckling sker inom ramen för ett antal portföljer som styrs gemensamt av IT och affärs- och stödfunktionerna. För gruppen IT-styrning är samarbetet i koncernen viktigt och tillsammans har vi ett helhetsansvar för samtliga portföljer genom vårt nystartade Lean PMO som håller ihop beroenden, processer och styrning."

En av dina viktigaste uppgifter är att leda och coacha ditt team som idag består av 12 kompetenta medarbetare. Tillsammans driver ni arbetet med att

  • Driva ständiga förbättringar av ITs processer och metoder
  • Driva och samordna uppföljning och hur vi mäter vår leverans
  • Skapa och upprätthålla en effektiv och sammanhållande Lean PMO-funktion i syfte att hålla ihop leveranser, planering, uppföljning och beroenden mellan portföljerna

I rollen ingår även att

  • Ta en aktiv roll i SJ förflyttning mot en mer agil leveransmodell och fungera som ambassadör för agila arbetssätt och lean-principer
  • Tillsammans med kollegor och IT-ledning verka för en kultur som främjar och skapar ständiga förbättringar och ett klimat med högt i tak.
  • Tillsammans med CIO hålla i kommunikationen till koncernledning och VD, och där ingjuta förtroende och trygghet i resan framåt.
  • Som medlem av ITs ledningsgrupp medverka i att leda divisionen framåt i den dagliga operativa verksamheten likväl som i att driva den mer långsiktiga strategin framåt.

Rollen innebär fullt personal- och budgetansvar och ett tätt samarbete med CIO och ITs ekonomifunktion. Tjänsten är placerad på SJs huvudkontor på Vasagatan i Stockholm och du rapporterar till CIO.


Varmt välkommen med din ansökan!


Lite mer om SJ
Vi är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande - framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg. SJ befinner sig i ett spännande skede med intern transformation, internationell expansion och stora investeringar i verksamheten.

Dela detta jobb

Chef IT-styrning | SJ | Stockholm

Experis AB