itjobb.se

Configuration manager

Ansök nu

Configuration manager

IT inom Länsförsäkringar AB söker en Asset och Configuration manager (SACM) med fokus på Configuration Management Databas (CMDB). Med ett fokus på att driva utvecklingen inom CMDB är detta en mycket viktig roll inom IT-enheten. 

Om jobbet 

SACM-rollen har det operativa ansvaret för processen för Service Asset och Configuration Management och CMDB databasen. Som CM kommer du att driva utveckling av SACM-processen och guida oss i utvecklingen i CMDB och hur vi kan förbättra datakvalitén i den.  

Rollen innefattar:  

  • Operativa ansvaret för konfiguration management processen och konfiguration management databasen (CMDB) 
  • Att i samarbete med andra enheter utveckla CMDB och förbättra datakvalitén i den 
  • Att ta fram riktlinjer och dokumentation om CM-processen baserad på teknikutveckling och verksamhetskrav 
  • Ansvar för data-modellering och utvecklingen av CMDB  
  • Att utbilda verksamheten om CM-processen 
  • Ta fram både en kort- och långsiktig plan och budget för utveckling och förvaltning av SACM processen och CMDB 

Vem är du?  

Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete som Configuration Manager. Du behöver ha en god förståelse för processen kring systemutveckling och hur man arbetar i en CMDM. 

Du har en teknisk bakgrund och har troligen även arbetat med server, virtualisering och databaser. Goda kunskaper inom IT-landskapet är viktigt för att kunna förstå verksamhetens krav. Du har goda kunskaper i ITIL. 

Som person trivs du med att förbättra, utveckla och effektivisera processer. Du ansvarstagande och har förmågan att se helheter. Du har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att driva igenom förändringar. En del i arbetet innebär att informera och utbilda organisationen om SACM processen, vilket gör att en pedagogisk ådra är viktig för rollen.

Om oss 

IT har en mycket central roll för hela Länsförsäkringars verksamhet. IT inom Länsförsäkringar AB ansvarar för utveckling och drift av länsförsäkringsgruppens IT-miljö. 

Gruppen ”Verktyg och Plattformar” arbetar med outsourcade IT-drifttjänster. Gruppen arbetar med förvaltning och utveckling av IT-drift- och kommunikationstjänster utifrån affärsverksamhetens krav och behov.  

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.  

Mer information och ansökan  

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag! 

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Boxhill. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Petra Törnblom petra.tornblom@bhill.se alternativt telefon 0760-03 60 80. Varmt välkommen med din ansökan!  

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Läs mer om oss: https://bit.ly/2pKj4pQ

Dela detta jobb

Configuration manager

Länsförsäkringar AB