itjobb.se

CYBER SECURITY-KONSULT INOM SÄKRA OT-MILJÖER

Företag Combitech AB
Ort
Utgår

2021-06-01

Ansök nu

CYBER SECURITY-KONSULT INOM SÄKRA OT-MILJÖER

Combitech Cyber Security expanderar på flera orter och vi söker dig som vill arbeta med att bidra till ett tryggare och säkrare samhälle. På Combitech vill vi att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vi erbjuder utmaningar i det digitaliserade samhällets absoluta framkant. Hos oss får du möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt trygghet och balans i livet.

DIN ROLL SOM KONSULT INOM CYBER SECURITY
I Sverige sker idag en ökad digitalisering av olika tillverknings- och processindustriers OT-miljöer. Visionen med Industri 4.0 beskriver hur digitaliseringen kan öka effektiviteten och konkurrenskraften hos industrin. I takt med att dessa produktionsmiljöer digitaliseras och insamlad data hamnar i molntjänster, för att finnas tillgängliga för t.ex. analyser och simuleringar, ökar naturligtvis behovet av cybersäkerhet och en genomtänkt arkitektur.

I din roll kommer du stödja våra kunder i deras arbete med att granska befintliga OT-miljöer, bestående av olika nätverk, OT-system och IoT-lösningar, ur ett cybersäkerhetsperspektiv. Du föreslår även hur olika säkerhetslösningar och åtgärder ska utformas och får vara med och implementera dem. Arbetet innebär även att ta fram policys och säkerhetsmålsättningar för att säkerställa att OT-miljöerna uppfyller gällande lagar, regelverk och kundkrav. Uppdragen spänner sig över hela livscykeln, från kravställning till uppföljning och driftsättning.

Hos oss blir du en del av ett härligt gäng cyber security-experter från hela norden, av dessa är det en mindre grupp som jobbar med säkra OT-miljöer, men det finns alltid någon att lära av och bolla idéer med.

Våra kunder finns i hela landet så resor förkommer i tjänsten, självklart med hänsyn till rådande restriktioner.

VAD KAN DU TILLFÖRA?
Vi tror att du har en civil- eller högskoleingenjörsexamen inom data-, elektro- eller automationsteknik och har jobbat några år med IT-säkerhet eller med OT-säkerhet (säkerhet inom automationsmiljöer). Lägre akademisk examen med lång erfarenhet inom området är ett alternativ.

Som person är du en kreativ problemlösare med ett genuint teknikintresse. Du är utåtriktad och har lätt för att knyta kontakter med nya människor. Vidare är du handlingskraftig och trivs med att arbeta både i team och självständigt.

Konsulter hos oss kännetecknas av god samarbetsförmåga och hög professionalism. Vi värdesätter en hög ambitionsnivå och vilja att utvecklas. Som konsult är du ambassadör för Combitech hos våra kunder, därför lägger vi stor vikt vid din sociala förmåga och personlighet.

Uppdragen förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Då flera av våra tjänster innebär arbete som omfattas av försvarssekretess kan det krävas att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande.

KOM OCH GÖR SKILLNAD
Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Dela detta jobb

CYBER SECURITY-KONSULT INOM SÄKRA OT-MILJÖER

Combitech AB