itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Cybersäkerhetskontoret söker Enhetschef

Ort
Utgår

2022-10-09

Ansök nu

Cybersäkerhetskontoret söker Enhetschef

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en Enhetschef till kontoret för cybersäkerhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som enhetschef hör till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen bidrar till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar.  

 Din enhet ligger på kontoret för Cybersäkerhet och enheten bedriver utåtriktat cybersäkerhetsarbete för att stärka Sveriges cybersäkerhet.

I rollen som Enhetschef är din huvudsakliga arbetsuppgift att utveckla och leda enheten framförallt i form av:

 • Budget, planering och uppföljning   
 • Rekrytering   
 • Arbetsmiljö  
 • Produktion, utveckling och samverkan med externa parter

Du kommer att ingå i kontorets ledningsgrupp där du tillsammans med övriga i ledningsgruppen arbetar bl.a. med koordinering och verksamhetens långsiktiga strategiska inriktning. Tillsammans med dina chefskollegor är du med och driver och utvecklar FRA:s roll inom svensk cybersäkerhet och cyberförsvar.

Tjänsten innefattar ett stort kontaktnät med såväl uppdragsgivare som samverkan med både nationella och internationella samverkanspartners. Resor i tjänsten förekommer både inom och utom landet. På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning inom data/it eller motsvarande erfarenheter genom arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av personalansvar
 • Erfarenhet av Rekrytering
 • Erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhet
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att tidigare arbetat inom statlig verksamhet 
 • Erfarenhet av att arbeta med kunder/uppdragsgivare exempelvis konsultverksamhet
 • Erfarenhet av att leda specialister
 • Erfarenhet av förändringsarbete

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är kommunikativ och har god förmåga att lyssna och värdesätter verksamhetens eller våra uppdragsgivares feedback för att kunna förbättra vår verksamhet och våra leveranser. Du tar våra och våra uppdragsgivares behov i beaktning när beslut ska fattas. Då rollen innefattar ett stort kontaktnät är det av vikt att du har god samarbetsförmåga och har lätt för att etablera och upprätthålla goda kontakter och ser värdet i att dela med sig av information för att nå önskade resultat. På ett tydligt sätt kan du ta fram både kort- och långsiktiga planer och kan följa upp hur arbetet mot målen efterlevs. Vi söker dig som tack vare din planeringsförmåga samtidigt kan vara flexibel och snabbt anpassa dig efter förändrade omständigheter. Du förblir positiv och kan fortsätta arbeta konstruktivt även vid mer pressande situationer. 

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 950 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 4391. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-10-09 
Referensnummer 4021/22

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

 

Dela detta jobb

Cybersäkerhetskontoret söker Enhetschef

Försvarets Radioanstalt