itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Data Architect

Ort
Utgår

2022-12-29

Ansök nu

Data Architect

B3 Business Transformation stärker våra kunders digitala konkurrenskraft genom att vara datadrivna i sina processer, analyser och vid beslutsfattande. Med vår kompetens inom Advanced Analytics, Data Warehouse, Business Intelligence i kombination med stor affärsförståelse leder vi våra kunder in i ett datadrivet arbetssätt och möjliggör utveckling av nya digitala initiativ men även en förbättring av den digital förmågan och etablering av moderna arbetssätt.

Om rollen

Som Data Architect hos oss arbetar du oftast i team-leveranser mot kund men även som individuell specialist. Du är starkt involverad i en tidig fas för att skapa insikter om de affärsmässiga förutsättningarna, befintligt IT-landskap och informationsflöden. I rollen ingår det att arbeta självständigt men även att leda möten och arkitekturella initiativ. Din uppgift är att framgångsrikt driva lösningar i mål tillsammans med olika typer av kunder i olika branscher.  Du arbetar med kompetenta kollegor där ni tillsammans formar en effektiv informationslösning vilket är en förutsättning för att skapa ett bestående datadrivet arbetssätt hos kunden.

En ökad komplexitet inom våra kunders IT-miljöer ställer höga krav på våra specialistkompetenser. Även våra produktpartners kräver att vi håller oss uppdaterade om deras teknologier. Därför är det viktigt för oss att ge dig möjlighet att löpande utbilda och certifiera dig inom relevanta områden för att behålla eller öka ditt marknadsvärde.  

Om dig  

 Vi ser gärna att du har fem års erfarenhet av att verka som Data Architect samt relevant högskoleutbildning eller någon specialinriktad utbildning inom området. Du bör ha erfarenhet av både on-prem och cloud-baserade miljöer. Du har förmåga att lyssna och ta till dig kundens behov men är också en god kommunikatör som kan övertyga och skapa enlighet runt en lösning i en utvecklargrupp och bland sponsorer. 

Du har erfarenhet av flera olika moderna arkitekturer och lösningar för Databaser, Data Warehouse, Data Lake, Data Management, Integrationsplattformar och Analysplattformar. Du har även förståelse för olika typer tvingande regelverk och affärslogik som är relevanta för våra kunders verksamheter. Har du dessutom erfarenhet av olika typer av utvecklingsspråk samt god vana av att arbeta med agila metoder så är det ett plus. Du behärskar affärsmässig svenska och engelska i både tal och skrift.

Du har kunskap inom några av nedanstående tekniska plattformar, lösningsmönster, verktyg och branscher: 

  • Cloud-plattformar – Azure, AWS, Google

  • Databaser – SQL-Server, Readshift, BiqQuery, Snowflake, etc.

  • ETL/ELT – Data Factory, SSIS, Talend, Stitch, Wherescape, etc.    

  • SQL-utveckling/kodning

  • Informationsmodellering, Dimensionsmodellering, Data Vault

  • DevOps (CI/CD) - Jenkins, Git, etc.

  • Power Shell, Python

  • Domänkunskap: Bank, Finans, Försäkring, Fastigheter, Ekonomi, Vård och omsorg, Retail, Tillverkande industri

  • Machine Learning i Python, R, Scala

Det är inte viktigt att kravbilden matchar dig just nu men du skall ha en vilja att nå dit och löpande utveckla dig själv och tillsammans med övriga kollegor utveckla B3 Business Transformation till att bli en ännu bättre arbetsplats. 

Läs mer om hur det är att jobba på B3 och hur vi arbetar med vår wellness och våra sociala initiativ här.

Klicka på ansökan eller tveka inte att kontakta Mats Erkers på telefonnummer: 070-539 47 05 eller email: mats.erkers@b3.se

 

Dela detta jobb

logga
Data Architect

B3 Consulting Group