itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Databasadministratör (DBA) till WSP!

Företag Experis AB
Ort
Utgår

2022-02-13

Ansök nu

Databasadministratör (DBA) till WSP!

Vill du bli del i en spännande förändringstid på WSP när vi nu förstärker vår databaskompetens i Norden inför kommande utmaningar? Vill du komma till ett härligt team där laget går före jaget? Vill du ha en arbetsgivare som ger dig flexibilitet i både arbetstid och plats?

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

Då vi saknar vår egen DBA för Norden, söker vi nu dig som är motiverad och engagerad och vill arbeta hos oss på vår IT-avdelning i Stockholm. Du kommer att ingå i ett regionalt team, där du samarbetar med teamet, våra outsourcingpartners och databasadministratörer i andra regioner (främst Storbritannien). I din roll ingår även ett nära samarbete med applikations- och integrationsteamet i regionen.

Uppdraget och ansvaret med tjänsten är att bedriva proaktiv databasadministration och god livscykelhantering. I och med att WSP IT nu är i en intensiv fas med stora förflyttningar inom databas-området kommer ditt arbete här bli väldigt viktigt och du kommer även vara med och påverka arkitekturen framåt. Dina kontaktytor är främst projekt, support och förvaltning där du tar ansvar för att strukturera, optimera och underhålla vår nya SQL-miljö.

I rollen ingår traditionellt DBA-arbete, dvs felsökning/administration. Vidare kommer du bland annat att:

 • Sätta upp nya databaser
 • Ta fram processer och rutiner samt kravställa och sätta upp rutiner för databasövervakning
 • Utföra prestandajustering och optimering av databasservrar
 • Installera, uppgradera och hantera databasapplikationer
 • Diagnostisera och felsök databasfel
 • Rekommendera och implementera framväxande databastekniker
 • Skapa och hantera databasrapporter, visualiseringar och instrumentpaneler
 • Skapa automatisering för upprepade databasuppgifter
 • Vara tillgänglig för jourstöd vid behov

Vi uppmuntrar också till relevanta certifieringar inom området.

Din bakgrund
För att vara framgångsrik i den här rollen behöver du:

 • erfarenhet av SQL- och SQL-serververktyg, gärna databasutveckling samt god förmåga att leda leverantörer
 • optimering och indexeringar
 • god kunskap om databassäkerhet, säkerhetskopiering och återställning samt prestandaövervakningsstandarder
 • förståelse för relationell och dimensionell datamodellering
 • kunskaper inom PowerShell
 • kännedom om SSAS, SSIS, SSRS

Du har relevant universitets-/högskoleutbildning, gärna inom datavetenskap eller motsvarande relevant utbildning, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare är det viktigt med flera års erfarenhet av databasadministration, informationsteknik, databasarkitektur eller ett relaterat område. Ytterligare viktigt för tjänsten;

 • Erfarenhet av Linux- och Windows Server-miljöer
 • Lång erfarenhet av databasteknologi (främst MS SQL)
 • Erfarenhet av molntjänster (PaaS från Microsoft)

Vi ser det meriterande om du är certifierad inom MCSE/MCSA. I rollen kommer delar av arbetet innebära mycket kontakter med och ibland resor till länder i Norden. Vi arbetar mycket med Microsoft Allways On och erfarenhet av SentryOne är meriterande.

Då vi är mitt i en transformation av IT, ser vi att du som person är du öppen för förändringar och tycker att det är motiverande. Vidare har du en analytisk förmåga och är strukturerad med förmåga att leverera med hög kvalitet. Du är ambitiös och tar snabbt till ny kunskap inom både system och verksamhet där verkligheten är komplex. Din positiva attityd och kommunikativa förmåga gör dig till en uppskattad person och konstruktiv teamspelare. Vi förutsätter att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska då vår vardag ofta involverar internationella kontakter.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar WSP med Experis IT. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsult Pia Boström, 0703-14 68 66, pia.bostrom@se.experis.com

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med din ansökan!

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 55 000 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 100. Följ oss gärna på WSP Sverige (LinkedIn), WSP Sverige (Facebook), eller @lifeatwspsverige (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

 

Dela detta jobb

Databasadministratör (DBA) till WSP!

Experis AB