itjobb.se

Databasutvecklare till SCB

Ansök nu

Databasutvecklare till SCB

Statistikmyndigheten SCB förser samhället med statistik för beslutsfattande, debatt och forskning, på uppdrag av regeringen, myndigheter och forskare. Vår statistik bidrar till en faktabaserad samhällsdebatt och väl underbyggda beslut. Det är vi som beräknar bland annat befolkningstillväxten, bruttonationalprodukten och konsumentprisindex. Utvecklingen av våra statistiska metoder och IT-system baseras på aktuell vetenskap och beprövad erfarenhet.   

Vi har en aktiv och omfattande roll i det internationella statistiksamarbetet. Vi är också en viktig del av det svenska biståndsarbetet och våra medarbetare deltar i uppbyggnaden av statistikverksamheter runt om i världen.

Vi är 1 300 medarbetare, huvudsakligen i Örebro och Stockholm, som utvecklar, framställer och sprider statistik. Söker du meningsfulla arbetsuppgifter som bidrar till ett demokratiskt samhälle är SCB arbetsgivaren för dig.

Arbetsbeskrivning

Vill du få möjlighet att jobba med databasutveckling? SCB söker både dig som är nyutexaminerad eller har flera års erfarenhet inom yrket.

SCB:s IT-avdelning i Örebro har ungefär 130 medarbetare som utvecklar och förvaltar IT-system för att stödja SCB:s statistikproduktion. Vi ansvarar för att IT-lösningarna kostnadseffektivt och kvalitetsmässigt uppfyller verksamhetens krav genom att bland annat ersätta produktunika IT-lösningar med SCB:s gemensamma verktyg. Vi arbetar med allt från kravfångst, arkitekturförutsättningar och systemutveckling till test, produktionssättning och drift.

Som systemutvecklare kommer du arbeta med systemutveckling med inriktning på databaser (SQL). I utvecklarrollen arbetar man brett med krav, utveckling och test. Du kommer att arbeta med utveckling och förvaltning av nya och befintliga system. Du kommer arbeta i ett team i nära samarbete med andra kollegor på SCB för att på bästa sätt möta verksamhetens behov. Teamets huvudsakliga arbetsuppgift är att jobba med SCB:s interna produkter. 

Kvalifikationer

Arbetet kräver att du:

  • har systemvetenskaplig examen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdi
  • har teknisk kunskap inom följande tekniker:
    • T-SQL
    • .Net
  • har kunskap om agilt arbetssätt
  • uttrycker dig väl på svenska och engelska, i såväl tal som i skrift.

Du bör dessutom ha kunskaper inom CQRS och Entity Framework.

Som person är du driven, noggrann, har ett strukturerat arbetssätt, är ansvarstagande samt har god samarbetsförmåga.

Givetvis hoppas vi att du delar våra förhållningssätt: mod, tillit, handlingskraft och ansvarstagande.

Om anställningen

Tjänsten är tillsvidare men inleds med sex (6) månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen att skicka din ansökan senast: 2019-08-04, märkt med dnr A2019/2599. För att söka tjänsten registrerar du personligt brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan. I slutet av din ansökan kommer du även få besvara några urvalsfrågor.

Mer information om tjänsten

Vill du veta mer om tjänsten kontakta enhetschef Andréas Byström tel 010-479 6318.

Fackliga företrädare

ST inom SCB krister.nasen@scb.se eller ulla.ekander-liew@scb.se

Saco-S föreningen vid SCB saco@scb.se

Övrigt

Då avdelningen har övervägande manliga medarbetare ser vi gärna kvinnliga sökanden till tjänsten.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Dela detta jobb

Databasutvecklare till SCB

SCB - Statistiska centralbyrån