itjobb.se

loga

Datainformationsansvarig

Företag Riksbyggen
Ort
Utgår

2020-06-07

Ansök nu

Datainformationsansvarig

Kort om IT-enheten
IT och Digital utvecklingsenheten består idag av ca 80 förvaltningsledare, systemansvariga, tjänsteansvariga, utvecklare och tekniker fördelad på 3 grupperingar, drift och infrastruktur, systemförvaltning och digital utvecklingsenhet.

Riksbyggen har en IT-tung organisation som under de senaste åren har satsat stort på digitalisering och möjligheter med digital teknik. Det kvarstår fortfarande stora möjligheter för oss för ännu större affärsnytta genom fortsatta satsningar på IT och digital utveckling.

Vad ska du göra?
Som ansvarig för informationshantering inom Riksbyggen kommer du att få ett stort och fritt mandat att, i enlighet med Riksbyggens strategi, utveckla fungerande rutiner för att skapa, förändra och ta bort grundläggande data (livscykelprocess för data).

Du kommer att arbeta nära verksamheten och IT -digital utveckling och stödja processansvariga, systemansvariga att följa upp brister samt föreslå åtgärder för god datakvalitet.

Som ansvarig ska du säkerställa och minska risker för regelbrott och allvarliga säkerhetsincidenter i vår informationshantering.

Du kommer ha ansvar och mandat för att kunna driva igenom aktiviteter tillhörande datakvalitet och informationssäkerhet. Du kommer inledningsvis att ersätta dagens roller som informationsansvariga som finns utspridd i organisationen.

I uppdraget ingår även att säkerställa god kvalitet i Riksbyggens Masterdata (skapa, förändra och ta bort data för dess objekt).

Du kommer även att erhålla egen förvaltningsplan och budget för planerade aktiviteter inom ramen för informationshantering.

För att lyckas behöver du skapa god förståelse för de system/systemsambanden som Masterdata/Informationen färdas genom. Du ska även förstå verksamhetens behov av Masterdata i olika processer, båda inom Riksbyggen affärsområden samt stödfunktioner.

Du rapporterar direkt till CIO/CDO och har en plats i IT-ledningsgruppen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

· Datakvalitet (fungerande livscykelprocesser)
· Informationssäkerhet (info-klassning och behörighetsregler)
· Kartlägga övergripande brister och föreslå handlingsplan för att både åtgärda prioriterade brister och för löpande förvaltning. 
· Stödja första linjen, följa upp brister och föreslå åtgärder för god datakvalitet.
· Minska risker för regelbrott och allvarliga säkerhetsincidenter i vår informationshantering
· Upprätta regler och processer för master data
· Säkerställa kvaliteten på master data i Riksbyggens systempark samt processer
· Utbildning av berörda inom olika verksamhetsområden kring Masterdata

Vem är du?
Vi söker dig med akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har framgångsrik erfarenhet av liknande roller med minst 5 års dokumenterad erfarenhet.

För att passa i rollen som Ansvarig för informationshantering hos oss tror vi att du är noggrann och jobbar strukturerat. Du ska ha god kommunikativ förmåga att pedagogiskt förklara komplexa frågor.

Som person är du engagerad och resultatorienterad ledare med ett affärsmässigt driv.

Har du förståelse för digitalisering och digital utveckling kommer du passa väl in.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort på Kungsbron i Stockholm.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Ansökan och kontakt
Din ansökan skickar du till oss senast den 7 juni 2020. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstiden har gått ut.

Kontakt
Vid frågor kontakta Ami Chizari, tel: 08-698 41 66, amir.chizari@riksbyggen.se

Om Riksbyggen

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är cirka 3 000 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!

Dela detta jobb

loga
Datainformationsansvarig

Riksbyggen