itjobb.se

Datasamordnare/Projektingenjör till Trafikverket

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-29

Ansök nu

Datasamordnare/Projektingenjör till Trafikverket

Till ett högt prioriterat projekt på Trafikverket söker vi nu dig som vill axla rollen som datasamordnare. Med stor entusiasm, driv och vilja kommer du att vara en viktig del i att sammanställningen av detta projekt blir väl utfört. Vi söker nu dig som är redo att ta nästa steg i karriären efter dina studier. Om brinner för utveckling, samhällsplanering och samordning hos en rikstäckande myndighet så är detta tjänsten för dig! Sök redan idag då vi arbetar med löpande urval.

Om tjänsten

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en datasamordnare till ett av Trafikverkets projekt inom underhåll av anläggningar. På olika orter runt om i landet arbetar i dagsläget 6 personer med detta projekt. Teamet behöver nu förstärkning av ytterligare en person som kommer utföra en stor del av mängdarbetet kring sammanställningen av inskickade rapporter och information.

Som en del av introduktionen kommer du att gå bredvid en mer erfaren kollega i projektet. Du kommer att få en introduktion i arbetet samt de systemen som du kommer arbeta i och stöttning finns att få från de kollegor som arbetat i projektet.

Detta är ett konsultuppdrag och du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget kommer att vara på heltid och inledningsvis pågå under 6 månader med chans till förlängning. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Du kommer tillexempel att:

 • Utföra och registrera kontroller i IBM Maximo som är en plattform för Asset Management

 • Söka information kring inskickade rapporter

 • Sammanställa och kategorisera data i nya Excelfiler

 • Arbeta i Sharepoint

Det kan förekomma enstaka resor i arbetet där fysiska kontroller behöver utföras på plats, därav är B-körkort ett krav för denna tjänst.

Vi söker dig som

Har en högskole eller universitetsutbildning med inriktning mot IT eller Teknik alternativt andra områden som vi bedömer relevanta som tex, ekonomi.

 • Har ett stort intresse för att koordinera och samordna

 • Uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska såväl som engelska

 • Har goda kunskaper i samtliga Microsoft Office-program, främst Excel

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av underhållsåtgärder inom järnväg även om du har kompetens inom el.

Tjänsten kan innebära säkerhetsklassat arbete. För att kunna gå vidare i just den här processen måste du därför ha ett svenskt medborgarskap och ett utdrag ur belastningsregistret kan förekomma.

Som person är du driven och självgående och du tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Då arbetet innebär kontakt både internt och externt är det viktigt att du har god samarbetsförmåga. Rollen som datasamordnare förutsätter att du har ett stort intresse och känsla för att koordinera och sammanställa data. Det kräver också att du är analytisk, kreativ och lösningsorienterad.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid

 • Lön: Enligt överenskommelse

 • Placering: Solna

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Information om företaget

Trafikverkets är ett företag där resor och transporter är en stor del av vardagen. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige.

Dela detta jobb

Datasamordnare/Projektingenjör till Trafikverket

Academic Work