itjobb.se

logga

DevOps Engineer till toolsteam, Stockholm

Ort
Utgår

2020-08-10

Ansök nu

DevOps Engineer till toolsteam, Stockholm

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 361 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 600 000 fondbyten och skickar ut 7,7 miljoner orange kuvert. Vi är drygt 1 400 medarbetare på åtta orter.

Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet

Vill du arbeta med moderna och komplexa system i en organisation som utvecklas inom DevOps? Vill du arbeta med trevliga och kompetenta kollegor på en ambitiös och framåtsträvande arbetsplats? Trivs du att få arbeta med en hög nivå av frihet, eget ansvar samt bra teamsamarbete? I så fall kan rollen som DevOps Engineer i ett Toolsteam vara rätt nästa steg för dig.

Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i framkant när det handlar om teknik och utveckling. IT-avdelningen består idag av ca 350 medarbetare och växer kraftigt för att möjliggöra genomförandet av pensionsgruppens överenskommelse om långsiktigt höjda och trygga pensioner. För oss inom IT innebär det nyutveckling, under många år framöver, av ett flertal nya pensionsförmånssystem med den senaste tekniken och arbetssätt.

Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå samtidigt som vi värnar om en sund balans mellan arbete och privatliv.

Vår vision är att leverera bäst IT för Sverige.

Arbetsbeskrivning

På Pensionsmyndigheten arbetar vi med Continuous Delivery, automatiserad testning och automatiserad konfigurationshantering. Vi har som ambition att automatisera vårt arbete redan från början för att undvika att behöva göra samma sak mer än en gång. Allt i linje med DevOps.

I din roll som DevOps Engineer kommer du att ingå i ett agilt toolsteam som stöder ett flertal andra team som jobbar med utveckling av vårt pensionshandläggningssystem. Teamet ansvarar för konfiguration av systemet, CI/CD Pipelines med Groovy samt utveckling av vårt testverktyg.

I dina dagliga arbetsuppgifter ingår att delta proaktivt i utvecklingsarbetet för att säkerställa en stabil driftsmiljö och effektiv Continuous Delivery pipeline. Vidare kommer du att övervaka, felsöka och utföra installationer, samt ansvara för konfiguration och integration mot bakomliggande system. Du får många kunniga kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap och erfarenheter och vi jobbar aktivt med kompetensspridning.

Det här är några av de tekniker vi arbetar med:
• Red Hat Linux
• Docker / Openshift / Kubernetes
• Bash / Python
• Puppet / Ansible
• Jenkins / Groovy
• Java / Maven / Springboot
• Git / Bitbucket
• Elastic Stack / Grafana / Prometheus
• Nagios / Check_mk

Utbildning och erfarenhet

Vi tror att du antingen har en bakgrund som utvecklare, med erfarenhet och intresse av att jobba med systemadministration, eller som systemadministratör, med erfarenhet och intresse av att jobba med utveckling. Eller så jobbar du redan idag som en DevOps Engineer?

• Arbetslivserfarenhet som gett dig en god kompetens inom Linux
• Arbetslivserfarenhet som gett dig en god kompetens inom programmering
• Goda kunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska
• Särskilt meriterande med arbetslivserfarenhet av ovan nämnda tekniker/system
• Särskilt meriterande med arbetslivserfarenhet av systemutveckling eller automatiserad testning
• Särskilt meriterande med arbetslivserfarenhet av att arbeta agilt, lean eller DevOps
• Särskilt meriterande med eftergymnasial utbildning inom IT

Egenskaper

För att trivas i rollen som DevOps Engineer hos oss är det viktigt att du som person har en god analytisk och problemlösande förmåga. Vidare ser vi att du är nyfiken, ansvarstagande och resultatorienterad. Självklart tycker du om att arbeta i team, har en god samarbetsförmåga och trivs med vårt klimat där kompetensspridning är en naturlig del i arbetet.

Vi har stort fokus på vår kultur och hur vi tillsammans påverkar vår arbetsplats, du bör därför ha ett intresse och vilja att vara med på denna kulturresa. Vår kultur andas DevOps och kan sammanfattas med tre ord: effektiva, kunniga och hjälpsamma.

I urvalet kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Vi använder oss av intervjuer och tester i kombination i urvalsprocessen.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
 

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta gruppchef Spakur Dagsson via e-post till spakur.dagsson@pensionsmyndigheten.se eller tel. 010-454 21 69

Fackliga representanter:
SACO: Anna-Karin Åhrman Cortelius, tel. 010-454 39 14
ST: Rikard Kinderås, tel. 010-454 20 10

Ange diarienummer PSL 2020- 97 i din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Sista ansökningsdag

2020-08-10

Dela detta jobb

logga
DevOps Engineer till toolsteam, Stockholm

Pensionsmyndigheten