itjobb.se

DevOpsutvecklare till Tillväxtverket

 

Är du en driven, självgående och strukturerade person med god samarbetsförmåga? Brinner du för programmering och att utveckla system och skapa en god utvecklingsmiljö? Har du erfarenhet av webbutveckling och systemutveckling i Java EE? Då kan du vara den vi söker. Vi på Tillväxtverket arbetar för hållbar tillväxt och konkurrenskraftiga företag i alla delar av Sverige. Det gör vi genom att stärka företag och regioner. Vi erbjuder kunskap, nätverk och finansiering. Det ger direkt nytta till företag, och också förutsättningar för företag och regioner att möta framtidens utmaningar. Tillväxtverket är nationell myndighet med regional närvaro på nio orter. Ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar är vår vision.

IT-enheten tillhandahåller tjänster för IT-drift, IT-utveckling och IT-support samt ansvarar för att myndigheten har ett ändamålsenligt IT-stöd på arbetsplatsen. Enheten består av två grupper: 

 • IT Utveckling 
 • IT Förvaltning och support

Om tjänsten:

Du kommer tillsammans med ett scrumteam för systemutveckling vidareutveckla och förvalta Tillväxtverkets egenutvecklade system genom att arbeta i ett DevOpsteam med containerarkitektur och Kubernetes. Arbetet syftar till att ge ett snabbare värde till kund samt en bra utvecklingsmiljö. 

Tillväxtverket bygger nu upp en förmåga att mer automatiserat kunna stödja DevOps som arbetssätt. I DevOpsteamet arbetar vi med att stödja och skapa förutsättningar för systemutvecklingsteamen att arbeta med DevOps. Detta sker exempelvis genom automatisering leverans- pipelines (CI/CD), metrikinsamling och applikationsmonitorering. En annan del är också att hantera förutsättningsskapande verktyg såsom versionshantering och att delta i agil planering för arbetet med de egenutvecklade systemen. För DevOpsarbetet använder vi just nu följande tekniker: Docker, Kubernetes, Jenkins, GitLab, Jira, Prometheus och Grafpana m.fl. verktyg. DevOpsteamet är i första hand stödjande och vägledande för DevOpsfrågor för de tre verksamhetskritiska egenutvecklade systemen Nyps, Verksamt.se och Pipos. Nyps som är ett ärendehanteringssystem för Tillväxtverket samt ytterligare ett 40 tal organisationer. Systemet består av e-tjänster för företag och klienter för handläggning. Systemet har under våren blivit rikskänt eftersom det härbärgerar Korttidsperimitteringsstödet. Verksamhet.se är en portal för e-tjänster, som vänder sig direkt till företag med syfte att vara ett stöd för att starta och driva företag. Pipos (Pinpoint Sweden) är en GIS-plattform som innehåller geografiska analysverktyg och en geografisk databas. Pipos-plattformen är utvecklad för att göra beräkningar av avstånd och tid mellan olika geografiska företeelser. Pipos-plattformen används idag i flera regeringsuppdrag relaterade till geografisk analys.

Ditt tjänstgöringsställe är någon av orterna Östersund, Stockholm eller Malmö. Projektorganisationen är spridd framför allt på orterna Stockholm, Östersund och Arjeplog. Resor kan ingå i tjänsten.

Vi söker dig som har:

 • Utbildning från universitet eller högskola, motsvarande minst tre års studier inom område: system/datavetenskap eller annan utbildning som Tillväxtverket bedömer som relevant.
 • Minst 2 års erfarenhet av arbete med webbutveckling och systemutveckling i Java EE.
 • Containerteknologi som Docker inom DevOps området.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
 • Goda kunskaper i engelska i skrift.

Följande är meriterande:

 • Systemarkitektur och design.
 • Användbarhet och design.
 • Agilt arbetssätt, t ex Scrum.
 • Backend: Scala, JPA2, CDI2, JAX-RS.
 • Frontend: Angular, HTML5.

Som person söker vi dig som är:

 • Har en god samarbetsförmåga: Arbetar bra med andra. Är lyhörd och smidig; lyssnar, kommunicerar och löser meningsskiljaktigheter på ett konstruktivt sätt.
 • Strukturerad: Är en god organisatör och planerar i förväg för att säkerställa genomförandet. Tar hänsyn till möjliga förändringar i sin planering. Har ordning och reda och arbetar systematiskt och med relevanta verktyg. Håller deadlines.
 • Mål och resultatinriktad: Motiveras av uppsatta mål och arbetar hårt, prioriterat, uthålligt för att nå mål och få arbetet utfört. 
 • Handlingskraftig: Drivande, initiativtagande och självgående. Tar initiativ och sätter igång aktiviteter som gynnar verksamheten. Arbetar självständigt och tar eget ansvar för sitt arbete.    

Vi förväntar oss att du lever upp till vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla medarbetare.

Anställningsform och sista ansökningsdag:

Anställningen är en tillsvidareanställning och vi tillämpar 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 14 augusti 2020 och urval sker löpande.

Mer information och kontakt:

För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta gruppchef, Daniel Fornstedt, 08-681 94 30. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-strateg, Emelie Ingmarsson, 08-681 94 31. Fackliga företrädare är Imber Råbock, Saco, tfn 08-681 91 73 och Johan Thorell, ST, tfn 08-681 66 01. Vi arbetar kompetensbaserat och rekryteringsprocessen kommer att innehålla urvalsfrågor, eventuella tester, intervjuer samt referenstagning.

Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet. Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.  Vi har även ett publikt intranät. Välkommen att läsa mer på våra medarbetarsidor.  Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

 

Kontaktpersoner

 

Länk till den här sidan
https://tillvaxtverket.se/ledigajobb?rmpage=job&rmjob=937&rmlang=SE

logo

DevOpsutvecklare till Tillväxtverket

Företag Tillväxtverket
Ort
Utgår

2020-08-14

Ansök nu

Dela detta jobb