itjobb.se

Digital strateg

Ansök nu

Digital strateg

Rexel’s marknadsfunktion ställer om från en traditionell marknadsavdelning till en Inhousebyrå som samlar affärs-och strukturdrivna projektledare/strateger med duktiga kreatörer. 
Rollen som Digital Strateg utgår från Inhousebyrån, men tjänsten är tvärfunktionell i syfte att driva och utveckla digitala initiativ och projekt mellan avdelningar samt inom koncernen. Rollen kombinerar strategiska frågor med praktiskt utförande.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som digital strateg kommer ha det övergripande ansvaret för bolagets digitala kanaler. De digitala kanalerna får en allt större roll för Rexel och blir därför alltmer avgörande för hur Rexel når framgång med utveckling och positionering av varumärket, når uppsatta affärsmål och bidrar till förstärkta kundrelationer. När allt fler kanaler blir direkta ges fler möjligheter att skapa äkta engagemang som bygger på insikt om individuella kunders behov och drivkrafter. Därigenom kommer rollen ha en avgörande roll för Rexel Sveriges verksamhetsutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • God erfarenhet och goda kunskaper i upphandling och kravställning för digital marknadsföring.
 • God erfarenhet och god förståelse för vanligt förekommande KPI:er (nyckeltal) inom digital kommunikation.
 • God förmåga att med hjälp av digitala verktyg kunna sätta upp Dashboards för utvalda nyckeltal.
 • God förståelse och praktisk erfarenhet av digitala analysverktyg som t.ex. Google Analytics. 
 • God erfarenhet av digital försäljning av varor och tjänster, t ex E-handel
 • Goda praktiska kunskaper inom digitala annonsverktyg som Google Ads, Facebook Ads Manager etc.
 • Grundläggande förståelse för SEO, webbplatsoptimering och konverteringsoptimering.
 • God förståelse för och praktiska kunskaper i Marketing Automation, t.ex. segmentering av mål o kundgrupper.
 • Erfarenhet av att vara kravställare för digitala utvecklingsprojekt mot leverantörer och internt.
 • God förståelse och praktisk erfarenhet av att anpassa kommunikation för digitala kanaler.
 • Har mycket goda kunskaper i engelska, tal och skrift (koncernspråk).

Personliga egenskaper

Är du en person som av din omgivning upplevs vara enkel att ha att göra med har du goda förutsättningar att passa in och bidra till Rexel Sveriges fortsatta utveckling. Du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Till sättet är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående med en vilja, intresse och förmåga att hjälpa kunden och anstränger dig för att leverera lösningar. 

Kontakt med oss

Är du vår nya medarbetare? Sök tjänsten redan idag!

Vill du veta mer om jobbet eller företaget är du varmt välkommen att kontakta Hans Täckenström, Marknadsdirektör, som du når på telefonnummer 08-556 214 08.   

Du kan läsa mer om Rexel på rexel.se. 

Om företaget
Rexel är en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 26 länder med 27.000 anställda och 140 miljarder SEK i omsättning. Rexel Sverige har en stark position genom våra tre varumärken Selga, Storel och Moel. Vi är närmare 800 medarbetare på 62 platser och har en omsättning på ca 5,4 miljarder SEK (2019). Vi erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader och har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi och miljövänliga lösningar som energieffektiviserar Sverige.
Läs mer om Rexel på rexel.se

Dela detta jobb

Digital strateg

Rexel Sverige AB