itjobb.se

Logga

Digital strateg med kommunikationsbakgrund

Företag SBU
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-29

Ansök nu

Digital strateg med kommunikationsbakgrund

Vill du driva digital utveckling på en liten, trevlig myndighet med kreativa kolleger och starkt fokus på vetenskapliga fakta? Har du bakgrund inom kommunikation och gillar att leda projekt? Då ska du söka till tjänsten hos oss på SBU. Vi söker en digital strateg med kommunikationsbakgrund med fokus på projektledning.

SBU, Statens beredning för medicinsk och social utvärdering, utvärderar metoder och insatser inom sjukvård, socialtjänst och funktionshinderområdet. Det gör vi genom att granska vetenskaplig litteratur enligt en noggrann och systematisk metod. Våra målgrupper är beslutsfattare och yrkesverksamma inom vård och omsorg men kan även vara regeringen eller andra myndigheter.

SBU:s lokaler ligger centralt i Stockholm. Tjänsten är placerad vid Avdelningen för kommunikation och internationellt arbete som leds av kommunikationschef Anna Björklöf.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Bidra till myndighetens verksamhetsutveckling inom digitalisering och digital kommunikation.
  • Projektledning av kommunikationsinsatser från planering till utförande främst inom socialtjänst- och funktionshinderområdet. Innebär både strategiska och operativa uppgifter.
  • Deltagare och ibland moderator i myndighetens redaktion för sociala medier.

Kvalifikationer

  • Kunskaper och erfarenhet av arbete inom digitaliseringsområdet.
  • Utbildning inom kommunikation eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Dokumenterad erfarenhet av strategiskt och praktiskt kommunikationsarbete.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, med god språkkänsla för olika kanaler.

Meriterande

  • Erfarenhet av att arbeta strategiskt med sociala medier.
  • Erfarenhet av att arbeta i olika digitala verktyg.

Personliga egenskaper

Du tycker att det är roligt att driva projekt och att få andra med dig. Du har intresse för samhällsfrågor och kan snabbt skapa dig en överblick över komplexa sammanhang. Du har god analytisk förmåga och kan arbeta både självständigt och i grupp. Vi förutsätter att du trivs med att ha många kontaktytor, både internt och externt, och att du har känsla för service.

Omfattning och tillträde

Tidsbegränsad anställning, 12 månader. Tillträde så snart som möjligt. Omfattning 100 procent.

Vid likvärdiga meriter kan de sökanden ha företräde som ökar en på SBU underrepresenterad grupp, exempelvis på grund av kön, etnisk tillhörighet eller personer med funktionsnedsättning.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta kommunikationschef Anna Björklöf, anna.bjorklof@sbu.se, mobil 0768-56 88 71 samt HR-specialist Tina Melander, tina.melander@sbu.se, 08-412-32 55. Fackliga representanter är Lotta Ryk (Saco), 08-412 32 35 samt Jessica Tell (ST), 08-412 32 90.

Ansökan

Vi behöver din ansökan senast den 29 augusti 2019. Skicka din ansökan via e-post till registrator@sbu.se, märk ansökan SBU 2019/443.

Dela detta jobb

Logga
Digital strateg med kommunikationsbakgrund

SBU