itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Domänarkitekt

Ort
Utgår

2022-08-22

Ansök nu

Domänarkitekt

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi flera IT-arkitekter som vill vara med och arbeta med domänarkitektur inom VGR. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag
Som domänarkitekt hos oss är du huvudansvarig för att utveckla, förvalta och livscykelhantera arkitektur för en eller flera verksamhetsdomäner. I nuläget söker vi främst domänarkitekter till de administrativa områdena såsom HR, ekonomi, lärande mm men har du särskilda intressen inom vårdapplikationer så kan det givetvis också vara intressant. Området hanterar du utifrån de fyra perspektiven organisation, infrastruktur, applikation och information. Du kommer att få ett stort eget ansvar för din domän men ingår också i ett team av andra domänarkitekter där det finns en stark anda av kollegialt samarbete. Vi har en chefsarkitekt som stöttar och leder arbetet.

Du kommer att jobba med att bereda nya initiativ och projekt, dokumentera förändringar och målbilder i din domän och även stötta i dagliga frågor i projekt tillsammans med lösningsarkitekter. I dessa frågor arbetar du nära verksamhetsrepresentanter, strateger och systemförvaltare med att säkerställa att behoven kan genomföras i linje med domänens målarkitektur, strategier och principer.

Som arkitekt hos oss använder du vårt interna arkitekturramverk Varvet som bygger på TOGAF och du dokumenterar arkitekturen med hjälp av verktyget iServer.

Vad kan vi erbjuda dig?
Ditt arbete kommer röra viktiga frågor som rör allas vårt liv i VGR, för dig själv och dina nära och kära. Du kommer att bli medlem i vårt team med erfarna arkitekter och vara med på resan att etablera ett arkitekturdrivet arbetssätt inom VGR. VGR är inne i en mycket spännande fas där vi kommer att gå över till agila arbetssätt, så det är precis rätt tid att komma ombord som arkitekt. Det blir en spännande och utmanande resa de kommande åren och vi kommer att behöva din kompetens och ditt engagemang.

För att lyckas i rollen behöver du:
Relevant högskoleutbildning och minst fem års erfarenhet av att ha arbetat inom arkitektur, verksamhetsutveckling, processutveckling eller systemutveckling där du definierat IT lösningar i komplexa verksamhetsområden. Vidare har du erfarenhet av att driva dialoger gemensamt med verksamhet och leverantörer rörande exempelvis krav och målbild. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av rollen som domän-, EA- eller lösningsarkitekt med TOGAF eller annat arkitekturramverk. Kunskap om kravinsamling och applikationsmodellering. Det är också meriterande om du har god kännedom och erfarenhet inom infrastrukturella frågeställningar samt systemintegration och system- och applikationssäkerhet. 

Som person har du en naturlig ödmjukhet, men är beslutskraftig. Du är mån om att vara en lagspelare som ser att laget är som bäst tillsammans och delar frikostigt med dig av dina kunskaper. Du har en god teknisk grundkunskap och kan förklara teknik för verksamhet och omforma verksamhetsbehov till IT. Du har vana att leda andra. Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du gillar att vara ”där det händer” och skräms inte av att omvärlden förändras. Det innebär att du kan ta beslut även under viss press. Hos oss är det oftast full fart och drag under galoscherna så gillar du att jobba i högt tempo i en sammansvetsad och målmedveten grupp kommer du trivas hos oss.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

Tillsammans gör vi varandra framgångsrika. Vi lyssnar in. Vi lyssnar av. Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Vi har kontor i Göteborg, Mölndal, Skövde, Borås och Vänersborg. De flesta av våra nuvarande domänarkitekter utgår från Regionens hus vid centralstationen i Göteborg. Placeringsort kan diskuteras på våra olika orter. Möjlighet finns att delvis jobba hemifrån i överenskommelse med chef.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Intervjuer hålls löpande under ansökningstiden.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

 

Dela detta jobb

Domänarkitekt

Västra Götalandsregionen IT