itjobb.se

Arbetsförmedlingens IT avdelning genomför för närvarande Sveriges mest spännande och mest omfattande förändringsarbete där både IT-landskapet och IT-organisationen moderniseras i grunden – och allt i rasande fart.

Nu söker vi en sektionschef som får saker och ting att hända och som i den resan vill vara med i etableringen av sektionen Datadriven Insikts nya utformning och uppdrag.

Vilka är vi
Datadriven Insikt (DDI) är en central sektion och möjliggörare för Arbetsförmedlingens målbild 2021 där målsättningen är att den omfattande förnyelseresa som startade 2015 ska nå sitt mål. Arbetsförmedlingen kommer då leverera våra tjänster på helt andra sätt – med nya metoder och i nya kanaler och där utgångspunkten är kundernas (Arbetsgivare och Arbetssökande) behov.

DDI är ett paraplybegrepp som innefattar samtliga delar i arbetet kring analytiska underlag, från säkerställande av tillförlitlig data till uppföljning av beslut samt omkringliggande styrning och organisation.

Inom sektionen DDI har det under det senaste året tagits fram en innovativ och modern DDI strategi som både innehåller en konceptuell målarkitektur med en rad nya tekniska verktyg och plattformar, nya förmågeområden och grundläggande strategiska principer för DDI införandet. Under 2018 och 2019 ska denna nya moderna DDI strategi realiseras.

Ditt uppdrag
Realiseringen av DDI strategin och etableringen av den nya DDI sektionen under 2018-2019 kommer vara kärnan i uppdraget som sektionschef DDI. För att åstadkomma detta behöver flera externa och interna rekryteringar genomföras, samtidigt som det interna samarbetet med andra sektioner och enheter inom IT avdelning, samt övriga avdelningar, behöver utökas och förbättras.

I rollen som sektionschef för området DDI ingår för närvarande personalansvar för ca 10 medarbetare och ca 15 konsulter och planen på sikt är att öka antalet medarbetare samtidigt som antalet konsulter går ned.

Vem är du?
Du tycker om att samarbeta med andra för att nå gemensamma resultat och även om du är öppen för att ta hjälp av andras idéer är du samtidigt själv analytisk och tycker om att ta personligt ansvar för leveranser och planer.

Du har högskoleexamen och flerårig erfarenhet inom området Datadriven Insikt/Business Intelligence, är intresserad av ny innovativ teknik och har tidigare erfarenheter av att leda andra.

Sist men inte minst så har du tidigare erfarenheter av förändringsarbete och komplexa leveranser och tycker om när det händer saker.

Övrigt

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Anställningsformen är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är statligt anställd. Förtroendearbetstid ingår i tjänsten. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsplatsen är belägen på Hälsingegatan 38, Stockholm, men kommer flytta till Arbetsförmedlingens nybyggda huvudkontor i Solna Strand under våren 2019.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Läs mer om vår organisation, vårt uppdrag, vår vision och vår värdegrund på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se.

Ansökan 

Välkommen med din ansökan märkt med diarienr Af-2018/0024 8265 senast 2018-06-11. Du ansöker genom att klicka på knappen "ansök" nedan. Besvara frågorna om din utbildning och arbetslivserfarenhet samt bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Arbetslivserfarenhet
 CIO, Chief Information Officer / IT-chef: erfarenhet efterfrågas

Om lön
Individuell lönesättning

Om anställningsvillkor
Heltid/ Ej specificerat

Arbetsgivarens webbplats
http://www.arbetsformedlingen.se

Kontaktpersoner
Peeder Salenvall, HR-partner
Arne Lundström, Facklig företrädare ST, Telefonnummer: 010-486 66 98
Andreas Deniz, Facklig företrädare SACO-S, Telefonnummer: 010-486 21 98 andreas.deniz@arbetsformedlingen.se
Johan Gabrielsson, Enhetschef, Telefonnummer: 010-486 06 02

Logo

Driven ledare som vill arbeta med ny innovativ teknik inom analysområdet

Ansök nu

Dela detta jobb