itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Driven och vetgirig analytiker till svensk underrättelsetjänst

Ort
Utgår

2022-07-03

Ansök nu

Driven och vetgirig analytiker till svensk underrättelsetjänst

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande och driven analytiker till avdelningen för signalunderrättelser. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Signalunderrättelsetjänst är till sin natur komplex, och kan liknas vid ett hantverk där vetenskaplig metodik, ämneskunskap och kreativitet är lika viktiga beståndsdelar. Inom detta mångsidiga område erbjuder vi ett utmanande och stimulerande uppdrag för dig med omvärldsintresse och språkkompetens.

Avdelningen för signalunderrättelser arbetar med att bearbeta och analysera inhämtat material i syfte att rapportera unika och efterfrågade underrättelser till våra uppdragsgivare. Som analytiker hos oss får du möjlighet att utvecklas och fördjupa dig, och samtidigt bidra till helheten. Arbetsmiljön är intellektuellt stimulerande och uppmuntrar kreativitet, problemlösning och nya infallsvinklar. Analytiker hos oss har olika bakgrund, kompetenser och kunskaper, och tillsammans skapar vi sammansatta analyser och relevanta rapporter. Du kommer att ingå in i en arbetsgrupp där medarbetarna är engagerade, prestigelösa och mycket kunniga. Vi arbetar inom samma underrättelseuppdrag men har olika sakkunskaper och styrkor, och vi arbetar därför både enskilt och tillsammans för att lösa komplexa underrättelsebehov.

Vår uppgift är att leverera relevanta underrättelser i rätt tid till våra uppdragsgivare, och du kommer på sikt att få representera myndigheten både nationellt och internationellt. Detta ställer krav på god kommunikativ förmåga, både i skrift och vid muntliga presentationer. Det innebär också att resor såväl inrikes som utrikes kan förekomma i tjänsten. 

Här blir du aldrig fullärd, men du har stor påverkan på din egen utveckling. Hos oss får du den introduktion och specifika utbildning som krävs för tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har goda kunskaper i ryska språket med en kunskapsnivå som minst är jämförbar med 60 högskolepoäng från universitet eller högskola. Du har erfarenhet av utredande och analytiskt arbete samt god förmåga att omsätta dina resultat i skriftlig form. Du har även mycket goda kunskaper i både svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. God förståelse för informationsteknik är en förutsättning för att du skall kunna verka på bästa möjliga sätt.

Erfarenhet inom ett eller flera av följande områden är meriterande för tjänsten:

  • Kunskap om och/eller intresse för militära förhållanden och/eller militära plattformar

  • Intresse för försvars-, utrikes- och säkerhetspolitik

  • Signalspaning eller underrättelsearbete

  • Avancerade kunskaper i informationsteknik

  • Akademisk examen inom krigsvetenskap, statsvetenskap, nationalekonomi, journalistik, juridik, systemvetenskap eller liknande

  • Områden där ryska talas, t.ex. genom arbete eller studier i dessa

Vi förväntar oss att du med god analytisk förmåga skapar förståelse för komplicerade underlag samt att du med din kreativitet, ihärdighet och sakkunnighet hittar nya metoder för att lösa olika problemställningar.

Du är

Som person är du nyfiken, kreativ och initiativtagande. Du har god förmåga att strukturera ditt arbete, och du trivs i en dynamisk miljö som präglas av ständigt lärande. Vidare är din förmåga till uthållighet och bibehållet fokus viktig och du arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat är uppnådda. Du är kvalitetsmedveten och de underlag och rapporter som du tar fram är välarbetade, även i tidskritiska lägen. Du samarbetar gärna och förstår vikten av att både dela med dig av dina kunskaper och lära av andra. Tjänsten kräver starkt säkerhetsmedvetande, gott omdöme och hög integritet. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 48 26. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-07-03.
Ange referensnummer 3295/22 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Driven och vetgirig analytiker till svensk underrättelsetjänst

Försvarets Radioanstalt