itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Elixirutvecklare till svensk underrättelsetjänst

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kreativ och analytisk systemutvecklare för arbete med utveckling av kunskap, verktyg och metoder till stöd för FRA:s underrättelseverksamhet. Hos oss bidrar du till Sveriges säkerhet med uppgifter som du inte kan göra någon annanstans. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare är du placerad under avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.

Ditt uppdrag innefattar främst arbete med systemutveckling. Du kommer behöva ha förmågan att kunna dra relevanta slutsatser av komplexa samband samt genom utbildning, omvärldsbevakning och utveckling ha förmågan att omsätta kunskapen till att vara med och skapa nya metoder och verktyg. Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och förutsätter ett stort intresse för arbetsområdet samt ett stort mått av nytänkande. Under arbetstid finns möjligheter till kompetensutveckling och omvärldsbevakning så att du kan bidra på det sätt där din kunskap och ditt intresse finns. På FRA har vi hög sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

Du kommer i stor utsträckning arbeta med uppgifter i mindre grupper men även enskilda arbetsuppgifter förekommer i rollen. Du kommer tillhöra en arbetsgrupp som präglas av en prestigelös miljö där de aktivt arbetar med att hjälpa varandra. Oavsett arbetsform erbjuder vi en tjänst där du i stor utsträckning kommer arbeta självgående samt får använda din kreativitet och din drivkraft inom ditt expertområde. Vi värnar om balans mellan fritid och arbete. Hos oss ligger inte fokus på att jaga avkastning utan vår uppgift handlar om att bidra till något större, hela Sveriges säkerhet.

Du kan

Vi söker dig som har erfarenhet och kunskap enligt följande:

 • Goda kunskaper i Elixir alternativt Erlang

 • Goda kunskaper i Linux

 • God kunskap, intresse och dokumenterad arbetslivserfarenhet av systemutveckling/mjukvaruutveckling

 • Eftergymnasial utbildning inom IT tex. datateknik/civilingenjör eller datavetenskap/systemvetenskap alternativt förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet

 • God kunskap i svenska och engelska, tal och skrift
   

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet och kunskap enligt följande:

 • Goda kunskaper inom testdriven utveckling eller metodik vid utveckling

 • PostgresQL

 • Phoenix

 • C, C++

 • Python

 • RabbitMQ

 • EventStoreDB

 • Frontendutveckling (HTML, CSS, JavaScript)

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort mått av kreativitet, är initiativtagande och som har lätt för att omvandla initiativen till aktiviteter. Som person trivs du med att sätta upp höga mål för dig själv och du arbetar hårt för att nå dem. Du arbetar bra med komplexa frågor och har ett stort intresse för de ovan nämnda inriktningsområdena inom vilka du gärna underhåller dina specialistkunskaper och kan vara en kunskapsresurs för andra. Du har även lätt för att samarbeta med andra och ser vikten av att dela med sig av kunskaper och erfarenheter i syfte att uppnå gemensamma mål.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 950 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 47 82. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-12-04.
Referensnummer 4323/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Dela detta jobb

Elixirutvecklare till svensk underrättelsetjänst

Försvarets Radioanstalt