itjobb.se

Logga

En socialsekreterare till vuxenenheten

Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-24

Ansök nu

En socialsekreterare till vuxenenheten

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.

Beskrivning
Socialtjänstens Individ och familjeomsorg (IFO) består av myndighetsutövning och utförarverksamheter riktade till barn, ungdomar, familjer och vuxna.

Inom IFO har vi satsat på en bra introduktion av nyanställda och vi arbetar med att implementera Signs of Safety inom hela socialtjänsten. Förutom stödet av chef har vi också en sakkunnig i handläggning och dokumentation. På vuxenenheten ansvara gruppchef för 13 medarbetare där det ingår både myndighetsutövning och utförarverksamheter.

I och med en utökning av handläggare på vuxenenheten söker vi nu ytterligare en socialsekreterare till vuxenenheten.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att utreda rätten till bistånd samt uppföljning av pågående insatser för målgruppen vuxna över 18 år med psykosocial problematik så som missbruk och beroende, kriminalitet, våld i nära relation och bostadssociala insatser. Vi arbetar för att ha en helhetssyn, och, i samarbete med den enskilde, dennes nätverk och andra aktörer, ge stöd på hemmaplan.

Arbetet bedriv enligt gällande lagstiftning, socialtjänstlagen och lagen om vård av missbrukare. Vi har regelbunden kompetensutveckling där alla socialsekreterare bland annat genomgår MI-utbildning.

Efter genomgången grundutbildning i metoden Signs of safety får du kontinuerlig handledning i metoden. Detta är ett förhållningssätt som genomsyrar hela IFO i Finspång. Är du nyutexaminerad eller ny i området ingår du också i vårt introduktionsprogram och får extra påbyggnad inom dokumentation och handläggning, aktuell lagstiftning och klarspråk.

Arbetet sker i nära samarbete med såväl interna som externa samarbetspartners. En del resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen eller likvärdig utbildning samt goda kunskaper inom gällande lagstiftning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialt arbete med vuxna. Har du erfarenhet av socialt arbete och tidigare har jobbat med berörda målgrupper, kommer du även ha stor användning av det i ditt dagliga arbete hos oss.

Meriterande är om du har erfarenhet av Signs of safety. Vidare förutsätter vi att du har ett positivt och respektfullt bemötande, är kreativ, ansvarstagande och är en person med personlig mognad. Teamet du kommer ingå i är litet och det förutsätter att du har en god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du ska även kunna arbeta självständigt, vara strukturerad, kvalitetsmedveten och är bekväm med att fatta snabba beslut om situationen kräver det. Du har god förmåga att uttrycka dig tydligt i såväl tal som skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ibland sker oförutsedda händelser och du kommer att behöva prioritera och anpassa din arbetsdag efter vad som dyker upp. Du kommer arbeta nära dina kollegor och gruppchef som vid behov hjälper dig att samordna ditt arbete, vägleda i ärenden och stötta dig i frågor kring beslut. Du bidrar till att driva utvecklingsarbete i linje med politiska mål.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort B är ett krav.

Villkor
Välkommen med din ansökan redan idag! Intervjuer och urval kan påbörjas före sista ansökningsdagen.

Rekryteringen genomförs under förutsättning av erforderliga beslut.

Vi har flextid.

Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
En socialsekreterare till vuxenenheten

Finspångs kommun