itjobb.se

Entreprenöriell och innovativ UX-designer

Ansök nu

Entreprenöriell och innovativ UX-designer

Hur vill just du förändra försäkringsbranschen och hjälpa ett av Sveriges framgångsrikaste företag att möta framtiden med innovativa tjänster? På Länsförsäkringar skapas nu ett innovationsteam redo att svara på de behov som uppstår hos nuvarande och framtida kunder och ägare i takt med digitalisering och en accelererad samhällsutveckling. Är du redo att axla rollen som vår UX-stjärna?

Om jobbet
I rollen som UX-ansvarig i innovationsteamet kommer du att leda och genomföra UX-arbetet i viktiga innovationsprojekt. Du kommer ha ett nära samarbete med tjänstedesigner och/eller affärsutvecklare och innovationsledare i innovationsprocessen. I din roll kommer du ansvara för konceptframtagning och paketering redan i de första faserna av innovationsprocessen.

Vidare kommer du att:

 • Säkerställa att prototyper som går till utveckling lever upp till våra höga förväntningar och standards
 • Facilitera workshops internt och med externa partners för att stärka ett vårt ekosystem
 • Samverka med UX-ansvarig och dennes team på LFAB för att driva strategiska UX-frågor proaktivt
 • Agera intraprenör och hitta nya samarbeten med våra affärsenheter där det behövs
 • Kunna gå in och genomföra UX-arbete ner i minsta detalj när det krävs

Vem är du?

Vi söker dig med relevant flerårig utbildning och några års erfarenhet av att arbeta med UX och design. Sedan tror vi att du som söker känner igen dig i många av våra punkter nedan men vi söker dig som även kan bidra med andra perspektiv och kunskaper än de nedan.

 • Du har kanske jobbat på startup och har en entreprenöriell ådra i dig som nu kan få energi som intraprenör på hos oss där du kommer få utlopp för ditt driv och proaktiva tänkande
 • Du har kanske jobbat på en designbyrå men vill nu kliva in och driva innovationsarbetet i en stor organisation från insidan
 • Du brinner för användarperspektivet, och ser användarcentrering som något självklart
 • Du är van vid (kanske rentav en stjärna på) de verktyg som gäller för UX-designers idag som Sketch och prototypverktyg (t.ex. InVision, Framer och Flinto)
 • Du har förmåga att ha flera hattar på dig om det behövs, t.ex. förståelse för affär eller projektledning
 • Du är bra på att lyssna och ta emot feedback
 • Du vet och gillar att UX-arbete är ett lagarbete

Om oss
Innovationsavdelning jobbar tvärs Länsförsäkringars affärsenheter och har som uppdrag att blicka framåt och förstå ny teknik och växande trender för att redan nu börja testa och utveckla de tjänster som behövs i framtiden. Ja, det låter som ett drömjobb eller hur?! Du kommer ha förmånen att jobba med ett gäng drivna individer som är lika extremt kompetenta som de är trevliga och sugna på att utvecklas tillsammans med dig. Vi bygger ett team med bred bakgrund inom byråer, startups, storbolag och konsultfirmor där känslan är att jobba på hetaste startupen i stan samtidigt som vi med fingertoppskänsla navigerar och hjälper ett av Sveriges framgångsrikaste bolag med allt vad det innebär av ansvar och möjligheter. Vi har roligt och känner att vi skapar verkligt värde för människor varje dag och vi vill ha med dig på resan!

Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering.

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare 

Sista ansökningsdag:
2019-09-01

Arbetsplats
Stockholm 
 

Kontaktperson

Niklas Huss 
Chef
08-588 403 28

Linnéa Niklasson 
Facklig representant Forena
08-588 413 81

Anna Sandqvist 
Kontaktombud SACO
08-588 416 50

Dela detta jobb

Entreprenöriell och innovativ UX-designer

Länsförsäkringar AB