itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Erfaren dataanalytiker till Analysavdelningen, Stockholm

Ort
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Erfaren dataanalytiker till Analysavdelningen, Stockholm

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 388 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 900 000 fondbyten och skickar ut 7,9 miljoner orange kuvert. Vi har ca 25 miljoner digitala kundkontakter per år. Vi är cirka 1600 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!

Analysavdelningen ansvarar för våra åtaganden som officiell statistikmyndighet för pensionsområdet samt för statistikproduktion för övriga externa användare.

Vi förvaltar pensionsmodellen och analyserar och beskriver effekter för pensionssparare, pensionärer och samhälle. Vi utför försäkringsmatematiska beräkningar, prognoser och analyser.

Vi söker en erfaren dataanalytiker till Pensionsmyndighetens analysavdelning. Pensionsmyndighetens analysavdelning ansvarar för utvärdering av pensionssystemets effekter inräknat effekter av systemets administration för individ och samhälle. I vårt uppdrag ingår produktion och presentation av statistik, analyser och prognoser. Syftet är bland annat att förse beslutsfattare, myndighetens tjänstemän samt, som ett långsiktigt mål, Sveriges alla pensionssparare och pensionärer med bra beslutsunderlag. Vårt mål är att vara expert inom pensionsområdet och en källa till kunskap hos vår uppdragsgivare, allmänheten och pensionsaktörer.

Vi erbjuder:
- Spännande uppdrag hos en viktig samhällsaktör
- Utvecklande arbete på en modern myndighet med höga framtidsambitioner
- En trevlig arbetsplats med kompetenta och hjälpsamma kollegor
- Som statligt anställd har du goda anställningsvillkor och många förmåner, dessutom värdesätter vi god balans mellan jobb och fritid

Arbetsbeskrivning

Den person vi söker ska skapa analyser på det stora datamaterial som utgör grunden för statistik- och analysverksamheten inom Pensionsmyndigheten. Arbetet är varierat och kräver kreativitet, anpassningsbarhet och analytisk förmåga. För uppdraget behövs en förståelse för analysernas ändamål, en förmåga att paketera analysernas resultat på lämpligt vis samt en förmåga att kommunicera dessa på ett pedagogiskt sätt. En viktig uppgift är kunskapsspridning kring den statistik och de analyser som du skapar.

Arbetsuppgifterna innefattar att skapa, kvalitetssäkra, paketera och författa analyser och rapporter. Exempel på uppgifter är att analysera effektiviteten i olika delar av myndighetens pensionsadministration, ta fram nyckeltal och att designa och bygga analytiska modeller på processflöden. För analyser kommer dina huvudsakliga verktyg vara SQL och R/Python. Vi använder Jira för ärendehantering och planering och Bitbucket/Git för versionshantering av kod.

Du behöver vara intresserad av att lära dig myndighetens hantering av pensionssystemets förmåner i detalj samt ha förmågan att koppla detta till utvecklingsområden inom analys- och statistikverksamheten. Du behöver kunna hantera stora datamängder på egen hand, vilket förutsätter programmeringskunskaper. Du kommer att ingå i en grupp bestående av analytiker och statistiker med varierande bakgrund.

I rollen ingår att ha ett nära samarbete med representanter från myndighetens andra avdelningar för att ta fram relevanta beslutsunderlag i syfte att effektivisera och utveckla myndighetens verksamhet. Det behövs även ett nära samarbete med verksamhets- och IT-personal som ansvarar för leveranser av datalagrets källdata.

Utbildning och erfarenhet

- Akademisk examen, företrädelsevis inom matematik, statistik och programmering.
- Minst 5 års erfarenhet av programmering i SQL i syftet databearbetning för analys.
- Minst 3 års erfarenhet av analytiskt arbete med hjälp av verktygen R och/eller Python.
- Erfarenhet av att skriva rapporter och beslutsunderlag.
- Erfarenhet av att analysera processer som skapar stora datamängder.
- Erfarenhet från arbete på myndighet är meriterande.

Egenskaper

Vi söker dig som är analytiskt lagd, nyfiken, noggrann, drivande och har förmåga att arbeta självständigt. Du har lätt för att samarbeta och du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Anställningen är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Normalt tillämpas provanställning i sex månader.

Analysavdelningen har Stockholm som arbetsort. Möjlighet att arbeta från annan ort där Pensionsmyndigheten har ett kontor kan diskuteras. Det finns även möjlighet till hybridarbete, dvs arbete på kontoret i kombination med en hemarbetsplats.

Arbetspsykologiska tester kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför bli aktuell.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta enhetschef:
Jesper Brohede tel. 010-454 46 11

Fackliga representanter:
Anna-Karin Åhrman Cortelius, SACO, tel. 010-454 39 14
Helena Blomkvist, ST, tel. 010-454 28 53

Välkommen med din ansökan senast 21 augusti 2022.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekyteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logga
Erfaren dataanalytiker till Analysavdelningen, Stockholm

Pensionsmyndigheten