itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Erfaren Produktägare | Trafikförvaltningen

Företag Experis AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-12

Ansök nu

Erfaren Produktägare | Trafikförvaltningen

Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT. Trafikförvaltningens IT-verksamhet har stort tekniskt djup, komplexa lösningar och omfattande IT-infrastruktur.

Tycker du om att arbeta med människor? Det gör vi på trafikförvaltningen. För att driva den digitala utvecklingen framgångsrikt skapar vi nu ett nytt produktområde där vi samlar alla IT-tjänster för Särskilda Persontransporter (SPT). Nu söker vi en produktägare som vill ta ansvar för hela produktområdet SPT.

Du ingår i en grupp som ansvarar för alla IT- tjänster som stödjer SPT (Färdtjänst, Sjukresor, Närtrafik), Resenärs IT för Trygghet och Säkerhet samt Sjötrafiks tjänster. Vi initierar och driver initiativ samt vidareutvecklar tjänster i enlighet med digitala utvecklingsplaner för att säkerställa att vi når Trafikförvaltningens digitaliseringsmål och de långsiktiga målen för Region Stockholms kollektivtrafik.

Vi arbetar idag med en hybrid av agila arbetssätt och en PM3 modell, där vi rör oss mot mer agila principer.

Om tjänsten

Produktägarrollen för SPT inom gruppen Färdtjänst Resenär o Sjötrafiktjänster är en kritisk del för att realisera områdets vision och strategi. I rollen ingår att forma taktiska planer och förstå behov av både nyutveckling, modernisering och operations samt hur dessa skall översättas i produktkontext. Produktområdet innefattar tjänster visualiserade i publika kanaler, API och integrationslager samt backend komponenter med applikationer hos externa leverantörer. Förmågor och tjänster spänner över funktioner för Reseinformation, Tillståndshantering, Rese/trafikplanering och Ekonomisk uppföljning.

Du får bland annat jobba med att:

  • Samverka med trafikförvaltningens olika avdelningar för att driva utvecklingen och prioritera mot våra gemensamma mål

  • Arbeta tillsammans med Sektion Färdtjänst med SPT verksamhetsmål och myndighetsansvar och bryta ner till tydliga krav och steg för realisering

  • Ansvara för att tillsammans med intressenter och teamen inom produktområdet SPT tydliggöra produktområdets roadmap och maximera värdet för verksamhet och resenär

  • Tillsammans med teamen skapa en tillåtande miljö där ständiga förbättringar och nytänkande är en naturlig del i arbetet

  • Säkerställa effektuppföljning och driva mätetal

Trafikförvaltningen och sektionen Externa Tjänster bygger en produktorganisation och du får vara med i förvandlingen från teknik - till värdeorienterad organisation där vi flyttar tekniska komponenter till värdeleveranser för produktområdet. Här får du arbeta med leverans av en viktig samhällstjänst där fokus är att införa mer effektiva arbetssätt genom ökad agilitet. För oss är det viktigt med tilltro och samarbete, vilket vi tänker på genom att inkludera varandra, utveckla varandra och oss själva.

Vad vi söker

Vi söker dig som är förändringsinriktad med förmåga att kunna ta rollen som teknisk rådgivare samtidigt som du är ett bollplank mot verksamheten. Din lösningsförmåga är viktig då våra team på Trafikförvaltningen är små och lättrörliga och agerar i en större komplex miljö både tekniskt såväl som organisatoriskt.

Vidare har du:

Högskole-/yrkeshögskoleexamen eller relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har flera års erfarenhet av ledande position inom agil utveckling samt arbetat några år som produktägare. Självklart har du god erfarenhet av att leda förändringsarbete. Är du certifierad produktägare ser vi det som ett extra plus.

Meriterande

  • Erfarenhet av offentlig verksamhet

  • Erfarenhet av att ha arbetat med små och lättrörliga team/grupper som agerar i en större komplex miljö både tekniskt såväl som organisatoriskt

Vårt koncernspråk är svenska och ställer krav på att du talar och skriver svenska obehindrat. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Startdatum enligt överenskommelse

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag - den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pia Boström, 0703-146866. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar. Ansökan sker via vår hemsida "Ansök nu", vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Sista ansökningsdag är 2022-10-21. Då vi intervjuar löpande ber vi dig inte vänta med att söka tjänsterna. Vi ser fram emot din ansökan!

#Hybrid

Dela detta jobb

Erfaren Produktägare | Trafikförvaltningen

Experis AB